Το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Messolonghi By Locals δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους για την ζωή και το έργο του Κ.Παλαμά η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο: «Κωστής Παλαμάς: 160 χρόνια από τη γέννησή του».

Η ταινία δημιουργήθηκε στο σπίτι που μεγάλωσε ο Κ.Παλαμάς στο Μεσολόγγι. Στόχος της δημιουργίας ήταν να μάθουν τα παιδιά για τον Μεσολογγίτη ποιητή αλλά και να δοθεί ζωή στο σπίτι του, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και χρειάζεται την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων.

Το βίντεο επίσης παρουσιάστηκε στις 16/2/2020 στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Παλαμά.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση ενός παραδείγματος αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων της πόλης μέσα από πολιτιστικές δράσεις.

Διαβάστε σχετικά…Κοινοποίηση
iAitoloakarnania.gr
Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.