Loading...

Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Για ακόμη μια χρονιά οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής και όχι μόνο, αντάμωσαν στον καθιερωμένο θεσμό του Ιανουαρίου με παραδοσιακούς χορούς και βραβεύσεις σε ανθρώπους και εταιρείες που προσφέρουν στο νομό.

Με μεγάλη επιτυχία, στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, η Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της ΠΑΝ.ΣΥ, κ. Παναγιώτη Χολή ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους, αλλά και έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με τον απεγκλωβισμό των έργων της εκτροπής του Αχελώου που συνεπάγεται με ακόμη μια… ευγενή παραχώρηση από την Αιτωλοακαρνανία.

Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον πρωθιερέα του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά π. Πόπη Βασίλειο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ έκοψε την πίτα και μοιράστηκε σε όλους τους καλεσμένους. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στις αξέχαστες πατρίδες.

Ακολούθησαν βραβεύσεις Αιτωλοακαρνάνων για τις επιδόσεις τους, την ξεχωριστή τους δράση και την προσφορά τους στο νομό μας και στους βραβευόμενους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες ως αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών.

Τιμήθηκαν:
– Βράβευση της εταιρείας «AGRINO – ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ» για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και την πολυετή προσφορά της στην οικονομία του νομού μας.
– Βράβευση του συμπατριώτη μας συγγραφέα– ερευνητή ΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΑ για το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την προσφορά του στον πολιτισμό και τα γράμματα.
– Βράβευση της εταιρείας «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ» για το έργο και τις δράσεις της στο νομό μας επιχειρηματική της δραστηριότητα και την πολυετή προσφορά της στην οικονομία του νομού μας.
– Βράβευση της Δομής – Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Αγρινίου, για το έργο της και την κοινωνική προσφορά προς τον άνθρωπο.
– Βράβευση του Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου, για το έργο του και την κοινωνική προσφορά προς τον άνθρωπο.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση χορευτικών ομάδων:

  • Χορευτικό συλλόγου Περδικακιωτών Βάλτου (Χοροί Ορεινού Βάλτου Αιτ/νίας),
  • Χορευτικό συλλόγου Στρανωμιτών Ναυπακτίας (Χοροί Ηπείρου),
  • Χορευτικό συλλόγου Φλωριαδιτών Βάλτου (Χοροί Μακεδονίας),
  • Χορευτικό Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου Ο.Π.ΣΥ.Ξ.(Χοροί Καπαδοκίας),
  • Χορευτικό συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Βάλτου (Χοροί Πόντου),
  • Χορευτικό συλλόγων Λευκιωτών-Αναληψιωτών Τριχωνίδας (Χοροί Θεσσαλίας)
  • Χορευτικό συλλόγου Εμπεσιωτών Βάλτου (Χοροί Περιοχής Μεγάρων),
  • Χορευτικό συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Βάλτου (Χοροί Ρούμελης – Ηπείρου).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά π. Βασίλειος Πόπης, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λιβανός, Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραίτης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο π. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Κουρουμπλής, ο π. βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων Νώντας Λαμπρακάκης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελους Δήμου Ξηρομέρου Λευτέρης Μάντζαρης, ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης -μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Τρυφιάτης, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Αλέκος Σάββας, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου συγγραφέας Νίκος Μήτσης, ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, ο Σωτήρης Κοντονάσιος – ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς, ο Γυμνασιάρχης Άρης Μπιτσώρης, Πρόεδροι, Μέλη, Εκπρόσωποι των Συλλόγων και φορέων, κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!