Loading...

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν οι διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με ισχνή παρουσία πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία στην Αθήνα, παρά την ιστορική καμπή που αφορά τον απεγκλωβισμό των έργων της εκτροπής του Αχελώου – Διεξήχθη η διευρυμένη σύσκεψη, πανηγυρίζουν οι Θεσσαλοί!

Στη πλατεία Συντάγματος και στο Μέγαρο Μαξίμου συγκεντρώθηκαν μέλη του Δικτύου «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στη σύσκεψη για την εκτροπή του Αχελώου.

Μηδαμινή ήταν η παρουσία Αιτωλοακαρνανών -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- στη διαμαρτυρία, παρά τον ξεσηκωμό στο διαδίκτυο, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη των διοργανωτών.

Η διευρυμένη σύσκεψη τελικά πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και συμμετοχή του υπουργού Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παρών ήταν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, καθώς και δήμαρχοι, εκπρόσωποι των  γεωτεχνικών, του ΤΕΕ και των αγροτών της Θεσσαλίας.

Κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

 «Θέλω να σας ευχαριστήσω κ. υπουργέ για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα των φορέων της Θεσσαλίας για την υλοποίηση αυτής της σύσκεψης, η οποία μπορεί να καταστεί ιστορική όχι μόνο γιατί για πρώτη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας. Θα είναι ιστορική αν δρομολογήσει την απεμπλοκή των έργων του Αχελώου που δυο γενιές αναμένουν την ολοκλήρωση τους».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!