Loading...

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου για το Πανεπιστήμιο Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 30ής Δεκεμβρίου 2019 εξέδωσε το παρακάτω ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα:

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καταστεί μάρτυρες καταστάσεων αναφορικά με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην πόλη του Αγρινίου που δεν περιποιούν τιμή για τις λειτουργίες της οργανωμένης πολιτείας. Καταστάσεων που οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε, καθώς οδηγούν σε απαξίωση το εγχείρημα της περαιτέρω αναβάθμισης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον τόπο μας.

Παρά την παρέλευση, μάλιστα, δεκαετιών πλέον από την ίδρυση και λειτουργία των πρώτων Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην πόλη του Αγρινίου, κάτι που θα έπρεπε φυσιολογικά να έχει καταλήξει προ πολλού στη δημιουργία αυτόνομου Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, γινόμαστε κάθε τόσο αποδέκτες μιας συνεχιζόμενης αδικίας για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή με την απαξίωση και κατάργηση τμημάτων ή με τη μετακίνησή τους στην Πάτρα.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου εκφράζουμε από κοινού με τους φορείς και την κοινωνία την πρόδηλη αγωνία και αγανάκτησή μας για το ζήτημα αυτό και συντασσόμαστε με τις προσπάθειες όλων των φορέων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής για περαιτέρω αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Αγρίνιο.

Πιο συγκεκριμένα, απαιτούμε να μην υπάρξει καμία κατάργηση – μετακίνηση πανεπιστημιακού τμήματος από το Αγρίνιο, να επανιδρυθεί το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του, να λειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής, που πρόσφατα ανεστάλη η λειτουργία του, και να επανιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Το Θέρμο και η ενδοχώρα του, με τα πλούσια φυσικά χαρακτηριστικά και με τον ιδιαίτερης σημασίας πολιτισμικό πλούτο που διαθέτει αυτή η περιοχή στο σύνολό της – στοιχεία που αμφότερα συνιστούν τη βάση στην οποία εδράζεται η αναπτυξιακή της προοπτική – ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη διατήρηση των εν λόγω Πανεπιστημιακών Τμημάτων, τα επιστημονικά πεδία των οποίων συνάδουν με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, καθώς και εν γένει για την ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου Αγρινίου, καθώς αυτό αποτελεί βασικό υποβοηθητικό παράγοντα ανάπτυξής της.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους απευθυνόμαστε προς τους αρμόδιους φορείς, και κυρίως προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, δηλώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαίτησή μας να γίνει πράξη το ζητούμενο της ανάπτυξης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Αγρίνιο, που συνιστά αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σ’ αυτή την πόλη, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που αδίκως το στερείται, όπως και απέναντι σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, μια περιοχή με πολλαπλά θέλγητρα αλλά συνάμα από τις πιο αδικημένες, και αναμένουμε από την πολιτεία την έμπρακτη στήριξή της στο αυτονόητο αυτό αίτημα σύνολης της κοινωνίας της περιοχής μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Κωστακόπουλος Νικόλαος
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!