Κατώτερη των προσδοκιών των διοργανωτών η προσέλευση του κόσμου στην Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου με ομιλητές τον τέως πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Μουδιασμένη» ήταν η συμμετοχή στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, που δεν κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά, σε ένα κρίσιμο κάλεσμα προς τους δημοκρατικούς πολίτες για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης της αριστεράς.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι απανωτές ήττες σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, αλλά κυρίως η αδυναμία των τοπικών οργάνων στην
οργάνωση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων έχει κοστίσει στο πρώην κυβερνών κόμμα έχοντας χάσει το λαϊκό έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες, γεγονός που διαπιστώνεται και από την αθρόα προσέλευση του κόσμου στο Μεσολόγγι, κυρίως όμως από την εκκωφαντική απουσία της νέας γενιάς του τόπου.

Σχετικά με την εκδήλωση, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και στην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά τους, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, εξέφρασαν την αγωνία και την ελπίδα για την επιτυχία της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν οι βουλευτές του νομού Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης καθώς και η πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου. Επίσης παρόντες ήταν ο πρώην Γ.Γ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης και ο πρώην Γ.Γ. Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην νεοσύστατη Γεωπονική Σχολή Μεσολογγίου με τους προαναφερόμενους και άλλους τοπικούς παράγοντες, όπου τους υποδέχτηκαν οι πρόεδροι των τμημάτων της Σχολής. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβουν για την επίλυση τους.

Διαβάστε ακόμη…