Loading...

Το μήνυμα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με αφορμή την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έρχεται στη μνήμη όλων ως αγωνας για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία!

Η λαϊκή εξέγερση εκείνου του Νοέμβρη, 46 χρόνια πριν, αποτελεί άλλον έναν σταθμό ανάμεσα στους αγώνες του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Οι μικρές επαναστάσεις με το ηρωικό αίμα της νεολαίας συγκλόνισαν την ελληνική και διεθνή γνώμη. Η πλατιά ενότητα που σφυρηλατήθηκε μεταξύ φοιτητικού χώρου και κοινωνίας ήταν ένα ισχυρό πλήγμα κατά της δικτατορίας.

Ο ηρωισμός, η τόλμη, η ομοψυχία, η αυταπάρνηση και η θυσία έπαψαν να είναι απλές νοητικές κατασκευές…Τις έκαναν πράξεις χιλιάδες Έλληνες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι με δίψα για τη ζωή και την ελευθερία.

Τιμή και σεβασμός σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια για Ελευθερία και Δημοκρατία!».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!