Loading...

Παρουσίαση του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου από τον Σ. Λιβανό στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός συνδιοργάνωσε με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα, 30/09/2019, ομιλία με θέμα «Συνδρομή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο υπό διαβούλευση αναπτυξιακό νομοσχέδιο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Αστακού κ. Γ. Τριανταφυλλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λ. Δημητρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Α. Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Φ. Ζαΐμης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Λ. Μπλέτσας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Θ. Κουτσουπιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου κ. Α. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Ν. Τσερπελής, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ναυπακτίας κ. Τ. Σούζας, ο Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Ν. Πασιόπουλος και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Ο κ. Λιβανός, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Τσιχριτζή, αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ, επισημαίνοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους συμπολίτες μας, την άρση των capital controls, τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνολική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, καθώς και στην επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων που παρέμεναν βαλτωμένες για χρόνια. Παράλληλα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέδειξε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, κάτι που άλλωστε αποτελεί εθνικό στόχο, όπως προκύπτει και από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη με επενδυτές, κατά την πρόσφατη παρουσία του στη σύνοδο του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι όπως προεκλογικά μιλούσε για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, το ίδιο έρχεται να κάνει και τώρα, μετεκλογικά, με την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης και τη συμμετοχή του στη χθεσινή εκδήλωση. Γιατί βασικό πρόταγμά του αποτελεί, όσον αφορά στον τόπο μας, η ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας. Προς το σκοπό αυτό δε πρότεινε την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου για τον νομό με τη συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός προς τις μελλοντικές γενιές Αιτωλοακαρνάνων και να υπάρξει μια ενιαία γραμμή ανάπτυξης, ένα σχέδιο για την Αιτωλοακαρνανία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Κατόπιν, ο κ. Λιβανός ανέπτυξε τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα εργαλείο για την επιτάχυνση των επενδύσεων με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις στρατηγικές επενδύσεις. Επιπλέον, τόνισε τις τομές που εισάγονται στον εργασιακό τομέα, με τη θεσμοθέτηση του μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, τη δυνατότητα εξαίρεσης, κατόπιν συναπόφασης των κοινωνικών εταίρων, των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα από τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βουλευτή, ο λόγος δόθηκε στο ακροατήριο, με τον κ. Λιβανό να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει τις σχετικές προτάσεις στους αρμόδιους υπουργούς και να καλεί τους παρευρισκόμενους να του τις υποβάλλουν και γραπτώς.

Ο διάλογος με το κοινό ήταν γόνιμος, καθώς διατυπώθηκαν χρήσιμες παρατηρήσεις και ιδέες για την αναπτυξιακή προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!