Loading...

ΕΛΓΑ: Εκατοντάδες δηλώσεις ζημιάς από την κακοκαιρία σε Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκτεταμένες αποδεικνύονται οι ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και τη Φωκίδα – Tι είπε ο Πρόεδρος ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Λιβανό.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ Αγρινίου στον οποίο υπάγεται και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας μέσα σε πέντε ημέρες έχουν υποβληθεί από παραγωγούς πάνω από 800 δηλώσεις ζημίας, ενώ εκτιμάται ότι αυτές το λιγότερο, θα διπλασιαστούν όταν σε λίγες ημέρες ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας , από τον ΕΛΓΑ γνωστοποίησαν ότι οι ζημιές αφορούν αρκετές περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως τις περιοχές γύρω από την Τριχωνίδα και τις περιοχές γύρω από το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι. Πέριξ της λίμνης Τριχωνίδας οι ζημιές κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή ελιάς, κηπευτικών, εσπεριδοειδών κ.λπ. ενώ προς το Μεσολόγγι βροχές και χαλάζι κατέστρεψε ελιές, βαμβάκια, εσπεριδοειδή κ.λπ. Στη Φωκίδα οι ζημιές αφορούν προφανώς τις ελιές, που κυριαρχούν στην περιοχή.

Σημειωτέον ότι για την περιοχή του Θέρμου, επείγον e-mail προς την Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ καθώς και στο Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας του Οργανισμού απέστειλε και ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Παρέμβαση Σπήλιου Λιβανού

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων κ. Κουρεμπέ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη ο πρωτογενής τομέας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τον κ. Κουρεμπέ για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες του νομού και την καταστροφή σε ελιές, καλλιέργειες βάμβακος, κηπευτικά, εσπεριδοειδή, αμπέλια και λοιπές καλλιέργειες. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε και έλαβε από τον κ. Κουρεμπέ ενημέρωση για τις ενέργειες του ΕΛΓΑ μέχρι τώρα για την εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέδειξε στον κ. Κουρεμπέ την ανάγκη για άμεση και ταχεία εκτίμηση των ζημιών. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε τον κ. Λιβανό για την επάρκεια του οργανισμού σε προσωπικό που θα διεξάγει την αποτίμηση των ζημιών ενώ τόνισε την ανάγκη να μην γίνουν παραπλανητικές δηλώσεις από αγρότες που δεν υπέστησαν ζημιές ώστε να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία για όσους υπέστησαν πραγματικά ζημιές.

Ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον κ. Κουρεμπε για την ενημέρωση και τόνισε πως θα είναι αρωγός στην διαδικασία καταγραφής και καταβολής των αποζημιώσεων.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!