Loading...

Το αδιαχώρητο στην προεκλογική ομιλία του Μάριου Σαλμά στο Αγρίνιο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκατοντάδες φίλοι και υποστηρικτές έστειλαν μήνυμα στήριξης προς τον υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριο Σαλμά στη συγκέντρωσή του στην πλατεία Ειρήνης στο Αγρίνιο.

Βροντερό παρόν έδωσε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να ακούσεις τις πολιτικές θέσεις του Μάριου Σαλμά στην προεκλογική ομιλία στο κέντρο του Αγρινίου. «Είμαι σίγουρος με την σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία ότι με την ψήφο σας στις 7 Ιούλη να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πολιτικός από την Αμφιλοχία.

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο για να εκφράσει τα συναισθήματα και τη συγκίνηση ενός ανθρώπου που για 2 δεκαετίες εισπράττει την αγάπη και την ζεστασιά των υπέροχων ανθρώπων αυτού του νομού.

Την δική σας αγάπη την δική σας ζεστασιά

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο για να εκφράσει τη ευγνωμοσύνη ενός πολιτικού που για 20 χρόνια υπηρετεί αυτόν τον ιστορικό τόπο,

ενός  πολιτικού που εσείς δημιουργήσατε, ενός πολιτικού που εσείς διαμορφώσατε, ενός πολιτικού που συνεχίζετε να εμπιστεύεστε.

Την πρώτη φορά που στάθηκα όρθιος μπροστά σας 20 χρόνια πρίν ως υποψήφιος βουλευτής        ήμουν ένας νέος, γιατρός, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, από μία μικρή πόλη στην περιφέρεια του νομού..

Ο γιός ενός οικοδόμου, ένα από τα 3 παιδιά μιας μεσοαστικής οικογένειας που μοιράζονταν την αγάπη, την κοινή προσπάθεια για προκοπή, τις αρχές της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού.

Το παιδί μιας γειτονιάς στην Αμφιλοχία που δεν ήταν εύπορη αλλά μοιράζονταν όνειρα και δημιουργούσε  όμορφες αναμνήσεις.

Και τα όνειρα αυτά ήθελα να γίνουν πραγματικότητα.

Σας μίλησα τότε για αισιοδοξία.

Γιατί αυτή η αισιοδοξία ήταν που κρατούσε το χαμόγελο στα χείλη του πατέρα μου, όπλιζε τη μάνα μου με καλοσύνη να χει το σπίτι ανοιχτό , έδινε δύναμη στον αγρότη να οργώνει το χωράφι, ωθούσε τον έμπορο να κάνει νέες δουλιές, έδινε κίνητρο στους  μαθητές στα σχολεία, στους  απόφοιτους των Πανεπιστημίων, που όλοι μαζί αγαπούσαν τη πατρίδα και την στήριζαν.

Ήταν τότε στην δεκαετία του 70 που όλοι δούλευαν σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ για μεροκάματο αλλά οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι γέλαγαν

Εξίμισυ χρονών καλοκαίρι του 74 κοντά στον πατέρα μου στην οικοδομή οι πρώτες μου παραστάσεις από μία γενιά οικοδόμων, εργατών που εξέπεμπαν σιγουριά ότι η χώρα θα μεγαλουργήσει.

Είναι οι ίδιες παραστάσεις, είναι τα ίδια βιώματα που είναι χαραγμένα και στις δικές σας καρδιές,  αλλά που λείπουν από τους απερχόμενους κυβερνώντες.

Αυτοί είναι

Άνθρωποι που μεγάλωσαν στα σαλόνια, αλλά την ίδια ώρα εμφανίζονται δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι,

άνθρωποι που έκαναν καταλήψεις μαθητές αλλά μεγάλοι τις ταυτίζουν με ακροδεξιές συμπεριφορές,

άνθρωποι που πρωτοστατούσαν σε πορείες νέοι αλλά μεγάλοι έστελναν τα ΜΑΤ,

άνθρωποι που νέοι κήρυταν έξοδο από το ΝΑΤΟ αλλά μεγάλοι άφησαν όλο το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

Άνθρωποι που νέοι κατηγορούσαν το κεφάλαιο αλλά μεγάλοι το αγκάλιασαν,

άνθρωποι που νέοι πίστευαν στην κοινωνική οικονομία αλλά μεγάλοι έγιναν υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς.

 

Σας μίλησα τότε για ελπίδα

Είναι αυτή η ελπίδα που νομίζουμε ότι έχει τώρα χαθεί.

Που κάνει τον καθένα να αισθάνεται ότι όποιος και να κυβερνήσει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Δεν είναι αλήθεια αυτό.

Σήμερα με την συγκινητική παρουσία σας εδώ όλοι εσείς νέοι, ηλικιωμένοι, μεσήλικες, άνδρες, γυναίκες, φοιτητές, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, το αποδεικνύετε περίτρανα.

Η ελπίδα είναι ζωντανή και η πολιτική αλλαγή έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός της χώρας.

Ένας πολιτικός σύγχρονος, με εξαιρετική παιδεία, με ήθος με αρχές και ειλικρίνεια, που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στο 2021 όπου η Πατρίδα συμπληρώνει 200 χρόνια από την εθνική παλιγεννεσία.

Ξέρω ότι

Εδώ σας έφερε η  πεποίθηση ότι οι αγωνίες μας θα συναντηθούν, οι αξίες μας και η δικαίωση της προσφοράς μας στην Πατρίδα θα βρεθούν μαζί, θα ανταμώσουν οι πράξεις που έκανε ο καθένας μας από το μετερίζι του για την Ελλάδα.

Ήρθατε στην πρόσκλησή μου όχι μόνο για να συναντήσετε εμένα, αλλά αυτό που σηματοδοτεί η πορεία μου στην πολιτική και στη ζωή.

Λίγη σημασία έχει όνομα.

Αυτό που έχει νόημα είναι να συνεχίσει να υπάρχει αυτό που εσείς αναγνωρίσατε στο πρόσωπό μου 20 χρόνια τώρα και που πρέπει να παραμείνει ζωντανό με κάθε θυσία.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το όνειρο που έχει κάθε μάνα για το παιδί της, κάθε πατέρας για την φαμίλια του, κάθε δάσκαλος για το μαθητή του.

Με απλά λόγια η Δημιουργία, ο κόπος, ο μόχθος, η καταξίωση, η προσφορά στον συνάνθρωπο, η αφοσίωση στην πατρίδα.

Σας μίλησα τότε για αλλαγή

Και τα άλλαξα όλα όταν μου δόθηκε η ευκαιρία.

Έστησα τον ΕΟΠΥΥ στα πρώτα του βήματα αφού ανέλαβα καθήκοντα 6 μήνες μετά την ίδρυσή του και μέχρι και σήμερα λειτουργεί με τον δικό μου κανονισμο παροχών.

Μείωσα τις τιμές δεκάδων διαγνωστικών εξετάσεων, Έστησα το σύστημα ηλεκτρονικών συνταγών και παραπεμπτικών όπως λειτουργεί σήμερα.

Η ψηφιοποίηση συνναλαγών με τα διαγνωστικά και κλινικές, οι κλειστοί προϋπολογισμοί με περιορισμό της σπατάλης σε διαγνωστικά, κλινικές, φάρμακο, τα νέα υδατογραφημένα κουπόνια στα φάρμακα, η συνταγογράφηση με την δραστική ουσία, το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων, η Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων, έγιναν στην θητεία μου.

Μείωσα την τιμή στα φάρμακα κατά 23% σε ένα χρόνο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ο ΕΟΠΥΥ αγόραζε τα φάρμακα σε ασφαλιστική μειωμένη τιμή αντί της λιανικής που αγόραζε τα προηγούμενα χρόνια.

Με όλες συνολικά τις μεταρρυθμίσεις που προανέφερα το υπουργείο Υγείας βγήκε από το μνημόνιο και η εξοικονόμηση συνολικά από ΕΟΠΥΥ και φάρμακο έφτασε το 1,5 δις ετησίως δηλαδή από το 2013 μέχρι σήμερα το κράτος ωφελήθηκε από τις πολιτικές μου αθροιστικά 8 δις ευρώ.

Έτσι αποφεύχθηκε η περεταίρω περικοπή των συντάξεων

Μέρος από αυτήν την εξοικονόμηση επέστρεψα στους ασθενείς.

Έτσι οι ρευματοπαθείς έπαιρναν έκτοτε τα φάρμακά τους με 10% συμμετοχή αντί 25%, οι νεφροπαθείς δωρεάν όλα τα φάρμακα, όπως και οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία για τα φάρμακα που αφορούν σε επιπλοκές της νόσου.

Οι σακχαροδιαβητικοί έπαιρναν δωρεάν τις ταινίες μέτρησης σακχάρου και πολλά άλλα.

Στην θητεία μου έθεσα ως πρωταρχικό στόχο την πάταξη της διαφθοράς.

Για να καταλάβει κανείς το πάρτυ που γινόταν πριν με τα κουπόνια στα φάρμακα που τα κολούσαν σε πλασματικές συνταγές, τα χρέωναν στα ταμεία και εξήγαγαν τα κουτιά, θα μεταφέρω μία στοιχομυθία.

Μετά από όλες τις αλλαγές που έκανα σε δείπνο στην Αθήνα με τον Ελληνικής καταγωγής Υπουργό Υγείας της Αλβανίας το 2013  μου εξήγησε ότι έκανα ένα καλό και ένα κακό στην Αλβανία.

Το καλό ήταν ότι με την μείωση στις τιμές που έκανα στην Ελλάδα, μειώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων εκεί αφού παίρνουν το μέσο όρο της Ελλάδας των Σκοπίων και της Ιταλίας.

Και το κακό ότι τους άφησα χωρίς φάρμακα αφού σταμάτησε η εξαγωγή από φαρμακαποθήκες στα Γιάννενα φαρμάκων προς την Αλβανία με φορτηγά αφού όμως πρώτα κολλούσαν τα κουπόνια σε συνταγές, χρεώνοντας πλασματικά τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην χρεοκοπία.

 

Στα πλαίσια αυτά εντόπισα με ελέγχους που διέταξα παράνομες χρηματοδοτήσεις ταξιδιών από την εταιρεία Novartis σε δημόσιους λειτουργούς, δηλαδή γιατρούς, φαρμακοποιούς και υπαλλήλους που εμπλέκονταν με το φάρμακο.

Για αυτό είμαι και ο μόνος Υπουργός που εντόπισα τις αθέμιτες πρακτικές της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα. Και για να ξεκαθαρίσω με τον ποιο εμφατικό τρόπο για να το ακούσει και ο τελευταίος Αγρινιώτης. Εγώ ενημέρωσα την χώρα ότι οι Αμερικανικές αρχές ενεργούν έρευνα για αθέμιτες πρακτικές της Εταιρείας στην Ελλάδα, που δεν αφορούσαν πολιτικούς, ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες και στην Ελλάδα.

Τελεία και Παύλα.

Κι όμως επιχείρησαν να εμπλέξουν και εμένα στους 10 πολιτικούς, με το δόγμα Τσίπρα ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν και το δόγμα Πολάκη να κλείσουμε μερικούς φυλακή.

Υποσχέθηκα ότι θα βγουν οι κουκούλες και πράγματι έβγαλα την κουκούλα του ενός και μοναδικού που με έπιασε στο στόμα του Μανιαδάκη και από μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος και η υπόθεση εκεί τέλειωσε για εμένα.

Αλλά η υπόθεση δεν τέλειωσε εκεί για τους σκευωρούς.

Αυτοί

πολιτικοί αντίπαλοι και μεγάλα συμφέροντα που έθιξα στην θητεία μου, που ονειρεύονταν μία προεκλογική μάχη χωρίς εμένα και σχεδίαζαν χωρίς εμένα και διέδιδαν ότι δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν υπολόγισαν σωστά

Υποτίμησαν το βάθος και τη συνοχή της σχέσης μας. 

Δεν υπολόγισαν την δύναμη της ψυχής σας, την πίστη σας στην αλήθεια,  το πάθος σας για την δικαίωση, την αφοσίωσή σας στους  φίλους σας.

Τους λέω εδώ σήμερα από αυτό το βήμα.

περιμένετε να δείτε τους σταυρούς της καρδιάς που θα πάρω σε 10 μέρες. Θα τρίβουν τα μάτια τους.

Θα καταλάβουν ότι αυτή η χώρα ανήκει στον λαό της και όχι στα σκοτεινά συμφέροντα. Αυτή η χώρα θέλει ομοψυχία και όχι εθνικό διχασμό.

Είμαι σίγουρος με την σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία ότι με την ψήφο σας στις 7 Ιούλη να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.

Και όπως σε όλες τις ιστορίες που άκουγα από τον πατέρα μου παιδί, Το καλό στο τέλος κερδίζει το κακό.

Σας μίλησα τότε για την Αιτωλοακαρνανία

Έκανα το χρέος μου στο ακέραιο

Το νέο νοσοκομείο Αγρινίου, η μονάδα εντατικής θεραπείας, , η πτέρυγα διοικητικών υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, το ΚΑΦΚΑ της Αμφιλοχίας, το ΚΥ Κατούνας, το ΚΥ Μύτικα, οι 4 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ σε Αγρίνιο Μεσολόγγι, Ναύπακτο, τα ασθενοφόρα στα ΚΥ Αμφιλοχίας, Θέρμου, Βόνιτσας, Χαλκιόπουλο, τα αγροτικά ιατρεία σε Γαβαλού, Μεσάριστα, Κεχρινιά, Θύρειο, Περατιά, Παλιάμπελα, Στάνος, ο σταθμός ΕΚΑΒ στην Αμφιλοχία, 93 νέες θέσεις γιατρών στο νομό το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας το 2009, και άλλα έγιναν στην θητεία μου

Μεσολάβησαν όμως 4 καταστροφικά κίτρινα χρόνια μέχρι και σήμερα.

4 χρόνια που ο λαικισμός, το ψέμα και η υποκρισία κυριάρχησαν

4 χρόνια που απεδειξαν ότι το αφήγημα περί ενός άλλου δρόμου της αριστεράς δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ότι όλα όσα έλεγαν, πίστευαν και έγραφαν οι μέντορες της αριστεράς στην πράξη δεν γίνονται. Είναι μόνο θεωρία, είναι μόνο στα χαρτιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε υποτίθεται για να διώξει την Τρόικα και να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών, αλλά υπεγραψε τρίτο μνημόνιο δυσβάστακτο και έβαλε την χώρα σε ενισχυμένη εποπτεία για πολλά χρόνια.

Ήρθε για να σώσει την δημόσια περιουσία από τους δανειστές και υποθήκευσε μέχρι και τα αρχαία μνημεία για 100 χρόνια

Ήρθε για να διώξει την κακιά Μέρκελ και τους ιμπεριαλιστές Αμερικανούς και έγιναν οι πιο καλοί φίλοι. Τους χρησιμοποίησαν για να παραχωρήσουν την Εθνική ταυτότητα, τον όρο κι την γλώσσα της Μακεδονίας με υποσχέσεις ότι θα τους δώσουν κανένα στοιχείο για τη Novartis  και αφού πήραν ότι ήθελαν τους πέταξαν στα σκουπίδια.

Ήρθε γιατί τους ενοχλούσε να διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία και η κυρίαρχη θρησκεία μας να είναι η ορθοδοξία και προσπάθησαν να το πετύχουν με την αναθεώρηση του συντάγματος, αλλά τους σταματήσαμε.

Ήρθε για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και κατάφερε το αντίθετο να τις εξαυλώσει και μαζί και τις μετοχές που είχε το δημόσιο ζημιώνοντάς το κατά πολλά δις ευρώ.

Ήρθε για να φορολογήσει του πλουσίους αλλά μόλις πριν 3 μήνες μειώθηκε ο συντελεστής με τον οποίο φορολογούνται τα μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων από 15 σε 10%

Την ίδια ώρα που αύξησε την φορολογία σε όλη την μεσαία τάξη και έβαλε 29 νέους φόρους.

Ήρθε για να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά  τους έκοψε το ΕΚΑΣ και ψήφισε 15 μέτρα περικοπών συντάξεων και αύξησης ασφαλιστικών εισφορών, ακόμη και στους αγρότες με εισοδήματα μέχρι 4000 ευρώ.. Την ίδια ώρα που στερεί από 200.000 νεοσυνταξιούχους την σύνταξή τους αφού περιμένουν 3 χρόνια για να την πάρουν. Από 1/1 ο ΕΦΚΑ δεν εκδίδει νέες συντάξεις για να μην δει ο κόσμος ψαλιδισμένες τις συντάξεις τους από την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς του νόμου κατρούγκαλου.

Ήρθε υποτίθεται για να στηρίξει τους φτωχούς και τους εγλώβισε στην παγίδα της φτώχειας, στο επίδομα των 200 ευρώ χωρίς να μπορούν να επανενταχθούν στην εργασία.

Ήρθε για να πολεμήσει την διαφθορά αλλά κρυφός στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής με βοσκοτόπια.

Δυστυχώς όμως κατάφερε και πολλά

Κατάφερε να φορτώσει το δημόσιο πάλι με στρατιές συμβούλων, μετακλητών και δημοσίων υπαλλήλων αδιαφορώντας για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις

Κατάφερε να χαρίζει επιλεκτικές οφειλές στο δημόσιο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, την ώρα που οι οφειλές των πολιτών προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 100 δις

Ευτυχώς όμως κατάφερε και ένα καλό

Το επισήμαναν μία σειρά ιστορικών στελεχών της αριστεράς. Απομυθοποίησε τον εναλλακτικό δρόμο. Είδε ο κόσμος τι σημαίνει αριστερά και ενωμένες οι φωνές θα υψωθούν και θα πουν ποτέ πια ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ πια λαικισμός ποτέ πια ρεβανσισμός.

Ήθελε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και δυστυχώς τα κατάφερε

Η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα για την επιδείνωση του φαινομένου στα νησιά, σπατάλησε τα εκατομμύρια σε μη αποτελεσματικές ΜΚΟ με αποτέλεσμα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Μώρια με απαράδεκτες συνθήκες και τώρα ακούω για χιλιάδες ελληνοποιήσεις μήπως και κερδηθούν οι εκλογές.

Η κυβέρνηση έδειξε να αδιαφορεί  για τους θεσμούς όταν η επικεφαλής του Αρειου Πάγου μετακινήθηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού και απέκτησε πολιτική ταυτότητα και στην συνέχεια μετακινήθηκε ως επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής.

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός ανέχθηκε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και δηλώσεις υπουργών του, που εξευτέλιζαν το πολιτικό ήθος και απαξίωναν τον πολιτικό λόγο.

Και ο ευτελισμός της πολιτικής δίωχνει τη νεολαία γιατί δημιουργεί πίστη ότι εδώ το πολιτικό προσωπικό είναι μη σοβαρό και ως εκτούτου η ελπίδα χάνεται.

Νέοι επιστήμονες εστίαζαν στα χείλη των Υπουργών μήπως και διακρίνουν σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλά αυτό που εισέπρατταν  ήταν χυδαίος πολιτικός και διχαστικός λόγος, δεκάδες ώρες στα tweets και το facebook αντί για δουλειά, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, ύβρεις και σκευωρίες.

Και απογοητεύονταν και έπαιρναν τη δύσκολη απόφαση. Και έφευγαν και στέρησαν από την Πατρίδα ότι καλύτερο υλικό έχει.

Αλλά και όταν έφυγαν δεν σκέφτονται να γυρίσουν.

Και αποστεώνεται η χώρα από την γνώση και την καινοτομία που αυτά τα παιδιά αποκτούν σε ξένες χώρες.

Η Βουλή έχασε το κύρος και την αίγλη της. Βουλευτές με παντόφλες, συνεργάτες Βουλευτών με παρεώ, Το παρασκήνιο πάνω από το προσκήνιο, η παραπολιτική αντικατέστησε την πολιτική, εικόνα που τραυματίζει την δημοκρατία.

Αρνήθηκαν ακόμη να κάνουμε τα αυτονόητα για να βγει από το τέλμα ο τόπος. Να θεσμοθετίσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μην ξεσπιτώνονται και φεύγουν οι νέοι μας να σπουδάζουν στην κύπρο.

Κανένα μέτρο για να αντιμετωπστεί η  υπογεννητικότητα, που μαζί με την γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε εκκρηκτικό δημογραφικό πρόβλημα που υπονομεύει το μέλλον της χώρας.

Οι γενιές πλέον δεν αλλάζουν κάθε 25 χρόνια αλλά κάθε 4 χρόνια θεωρείται τεχνολογικά και επιστημονικά μία νέα γενιά.

Φανταστείτε πόσες γενιές Ελληνόπουλων έμειναν πίσω σε σχέση με τους άλλους λαούς στα χρόνια της κρίσης?

Η ανομία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

 Ρουβίκωνες, απελευθέρωση ποινικών, άδειες τρομοκρατών, αλλαγή ποινικού κώδικα, οδηγούν σε ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη εγκληματικότητα. Αν μπει κάποιος στο σπίτι σου και σε κλέψει πρέπει να κάνεις μήνυση και να πληρώσεις για να τον συλλάβουν και αν δεν έχεις λεφτά δεν θα μπορέσει να συλληφθεί.

Οι πολίτες αισθάνονται μοναδική ανασφάλεια στα χωριά και στις πόλεις.

Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούν τα τυροκομεία να τους πάρουν το γάλα όσο όσο ακόμη και 75 λεπτά, ενώ το κόστος αυξάνεται.

Οι αγρότες στην μοίρα τους χωρίς κανένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και μείωσης του κόστους παραγωγής.

Χιλιάδες νοικοκυριά με κομμένο το ρεύμα την ίδια ώρα που η ΔΕΗ που την παρέλαβαν με πλεόνασμα έχει έλλειμμα 1 δις ευρώ.

Οι νοικοκυραίοι που ήταν συνεπείς στις εισφορές τους επί δεκαετίες περιμένουν διπλάσιο χρόνο στις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία αφού χωρίς να αυξηθεί η επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό ενέταξαν και τους πακιστανούς δωρεάν στην περίθαλψη και του εξομοίωσαν όλους.  

 

Σήμερα σας καλώ να κάνουμε μία νέα συμφωνία

Σήμερα θα σας μιλήσω για την επόμενη μέρα.

Μαζί να αγωνιστούμε απέναντι σε ότι χωρίζει τους Έλληνες και να προστατεύσουμε ότι μας ενώνει.

Μαζί  να σταματήσουμε τον Λαικισμό, να αντισταθούμε στο ψέμα και να σηκώσουμε τείχος προστασίας για τη θρησκεία μας, να μείνουμε πιστοί στην τήρηση των όσων μας παρέδωσαν με αίμα οι παπούδες μας, όπως η μοναδικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας.

Μαζί να υπερασπίσουμε την εθνική μας ταυτότητα αντίθετα με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που οι σημερινή κυβέρνηση προωθεί, υιοθετώντας το σχέδιο ξένων παραγόντων

Μαζί να στηρίξουμε το θεσμό της οικογένειας

Μαζί να αναδείξουμε μία κυβέρνηση που δεν θα είναι πρόθυμη για τους ξένους, αλλά χρήσιμη για τον Ελληνικό λαό

Μαζί να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να διαφυλάξουμε αυτή από τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Μαζί να δημιουργήσουμε μία πολιτεία ισονομίας, με σταθερούς κανόνες,  με σεβασμό στους θεσμούς

Μαζί να προστατεύσουμε την ιδεολογία μας από στρεβλώσεις που δεν είναι αποδεκτές και που δίνουν αφορμή στην ευρωπαίκή αριστερά να μιλάει για διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων και συσσώρευση του πλούτου.

Η ιδεολογία μας επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες, κυριάρχησε σε όλες σχεδόν τις αναπτυγμένες χώρες.

Αναμφίβολα όμως δεν τέθηκαν σε εφαρμογή φίλτρα ελέγχου των ανεξέλεγκτων αποτελεσμάτων που παρήγαγε στους κοινωνικούς δείκτες.

Έτσι ενώ παρήχθη απεριόριστος πλούτος οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν.

Η παραγωγική επιχειρηματικότητα έδωσε την θέση της σταδιακά σε χρηματοοικονομικά προϊόντα και στα golden boys.

Οι παραδοσιακοί στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τραπεζίτες έβαζαν τα χρήματά τους ως αρχικό κεφάλαιο στις τράπεζές τους. Οι σημερινοί επενδύουν αδιαφανώς τα χρήματα των πολιτών παγκοσμίως σε φορολογικούς παραδείσους και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται οι κόποι του.

Την ίδια ώρα που η παγκοσμιοποίηση ανέβασε την ανεργία στις ανεπτυγμένες χώρες, οι ισπανοί εργάτες έβλεπαν τις αποδοχές τους να κατρακυλούν, οι Γάλλοι συνταξιούχοι  έβλεπαν τις συντάξεις τους να μειώνονται, οι πορτογάλοι αγρότες τις τιμές να πέφτουν, οι κύπριοι τις καταθέσεις τους να κουρεύονται, οι Έλληνες να ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά.

Και έτσι δόθηκε αντικείμενο ύπαρξης της αριστεράς που υποτίθεται ήρθε για να επιτελέσει το σκοπό.

Και βρήκε τους πολίτες κουρασμένους, που τους πίστεψαν που ήθελαν να δοκιμάσουν τον εναλλακτικό δρόμο.

Άρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρωτογεννές συμβάν αλλά παρενέργεια των δικών μας λαθών.

Λαθών που έχουν ή δεν έχουν να κάνουν με την ιδεολογία μας.

Επί 4 δεκαετίες  στην Ελλάδα υπήρχε ιδεολογική διαμάχη μεταξύ φιλελευθερισμού και σοσιαλισμού. Και στη Γερμανία κυβέρνησαν φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες. Όμως η μία χώρα πρόκοψε ενώ η άλλη κινδύνεψε. Αυτό σημαίνει ότι η ιδεολογία από μόνη της δεν φτάνει

Λαθη που όταν τα διορθώσουμε θα πάψει η παρενέργεια. Γιαυτό σήμερα εστιάζουμε στην ενέργεια που πρέπει να κάνουμε,

Να ενδιαφερθούμε περισσότερο για την κοινωνία των πολιτών,

να κινητροδοτήσουμε περισσότερο την υγιή επιχειρηματικότητα αυτές τις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες εδώ στην Αιτωλοακαρνανία,

και να στηρίξουμε την επανένταξη των κοινωνικά αδυνάτων.

Είναι δική μας ευθύνη των νεοδημοκρατών να διορθώσουμε τις αδυναμίες της ιδεολογίας μας

Είναι δική μας ευθύνη μας να αλλάξουμε την Ευρώπη,

Είναι δική μας ευθύνη να αγωνιστούμε για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Είναι δική μας ευθύνη το παρόν και το μέλλον κάθε νέου παιδιού που γεννιέται.

Είναι δική μας ευθύνη να σκουπίσουμε τα δάκρυα από τα μάτια των δικών μας ανθρώπων που μας βλέπουν από τον ουρανό θλιμενοι για την κατάντια της χώρας.

Βλέπω σήμερα εδώ αγαπημένα πρόσωπα που είναι παιδιά και εγγόνια πιο αγαπημένων μου φίλων που ο θεός τους πήρε μαζί του.

Ανθρώπων που με ξεκίνησαν, με εμπιστεύτηκαν μόνο με μία ματιά και αγωνίστηκαν για να φτάσω εδώ που έφτασα.

Που πήγαιναν σπίτι σπίτι που πήγαιναν πόρτα πόρτα

που πήγαιναν καλύβα καλύβα για να ξεκινήσει το ρυάκι

και να γίνει χείμαρρος και να γίνει ποτάμι που πλημμήριζε με αξίες και ήθος την κοινωνία.

Άνθρωποι που με πίστεψαν όσο ο πατέρας μου, με φρόντισαν όσο η μάνα μου με δίδαξαν όσο οι δάσκαλοί μου.

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Δεν τους ξέχασα δεν θα τους ξεχάσω. Τα ρυτιδιασμένα πρόσωπά τους θα μου δίνουν δύναμη, τα ροζιασμένα χέρια τους θα με κρατούν σφιχτά όρθιο, το βλέμμα τους θα με κρατά στο σωστό δρόμο και η ευχή τους θα με προστατεύει για να πετύχουμε το στόχο και να έρθει η δικαίωση.

Και θα αφήσω παρακαταθήκη στις γενιές που ακολούθησαν και ακολουθούν να μην λησμονούν αυτούς που τους αγάπησαν, τους στήριξαν, τους ευεργέτησαν.

Γιατί

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. 

 

Φίλες και φίλοι Αιτωλοί, και Ακαρνάνες

Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο χρέος  είναι θηλιά στο λαιμό της χώρας

Είναι αλήθεια ότι είμαστε ένα κράτος χωρίς σταθερούς κανόνες με πολυνομία, γραφειοκρατία

Είναι αλήθεια ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ολιγαρχία ισχυρή στη χώρα  ακόμη και σήμερα

Ότι οι τράπεζες έμειναν καχεκτικές και αδύναμες να υποστηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν στηρίχτηκαν,

Ότι αναλαμβάνουμε και εμείς το μερίδιο ευθύνης

Είναι κανείς ανάμεσά μας που πιστεύει ότι η λύση είναι εύκολη υπόθεση ;

Όχι δεν είναι κανείς

Όλοι όμως συμφωνούμε ότι για να γίνει η αρχή πρέπει ο καθένας μας να παραδεχθεί ότι εφεξής θα είναι μέρος της λύσης του προβλήματος

Ότι θα αναλάβει ο καθένας μας το ατομικό του χρέος. Χρέος προς την οικογένειά του, χρέος προς την πατρίδα.

Να αποφύγουμε τα λάθη του χθές να σχεδιάσουμε τα βήματα του αύριο.

Ατομικό χρέος σημαίνει ορθή επιλογή κόματος

Ατομικό χρέος σημαίνει ορθή επιλογή υποψηφίου. Να επιβραβεύσετε όσους δούλεψαν για τον τόπο, όσους σεβάστηκαν και τίμησαν την εντολή σας. Δεν ψηφίζουμε βουλευτή όποιον μας πήρε για χρόνια πολλά, ή  χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μας, ή ήπιαμε καφέ, ή αυτόν που μας υποσχέθηκε. Ψηφίζουμε το έργο, την προσφορά , την αξία, την διαδρομή. Γιατί μόνο τότε δημιουργείται κίνητρο για να αναπτυχθεί ο τόπος και διδάσκονται οι νεώτεροι ότι για να είσαι Βουλευτής πρέπει να προσφέρεις και να αφήνεις αποτύπωμα. Τίποτα λιγότερο από αυτό.

Ατομικό χρέος σημαίνει να σηκωθούμε από τον καναπέ

Ατομικό χρέος σημαίνει αγώνα ώστε ποτέ πια αριστερά, ποτέ πια διχασμός ποτέ πια σκευωρίες ποτέ πια κοματική δικαιοσύνη ποτέ πια ψέματα, ποτέ πια εθνομηδενισμός.

Και είμαστε και εμείς οι πολιτικοί έτοιμοι να κάνουμε το χρέος μας. Και το πρώτο που αλλάζουμε είναι να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Η ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός στόχος η αυτοδυναμία είναι εφικτή και είμαστε όλοι μία γροθιά, μια αλυσίδα, μία ομάδα ενωμένοι αγαπημένοι για να γίνει ξανά αυτή η παράταξη μεγάλη.

Να γίνει ξανά γαλάζιος ο ουρανός

Να γίνει ο Κυριάκος ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας

Η λυση υπάρχει. Ο Κυριάκος  μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά προόδου , να ξαναδεί ο τόπος προκοπή, να ξαναγυρίσουν τα παιδιά μας πίσω, να δημιουργηθούν πάλι δουλειές, να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο

Θέλω να είστε αισιόδοξοι

Θέλω να είστε δυνατοί

Θέλω να αγωνιστείτε

Θέλω να θυμώσετε

Και δεν θέλω να ξεχνάτε ότι

Αυτή η σπουδαία χώρα πέρασε στην ιστορία της πολλές τρικυμίες, πολλές δυσκολίες και πάντα τα κατάφερε.

Κατάφερε να νικήσει μεγαλύτερους εχθρούς, κατάφερε να διδάξει αξίες. Κατάφερε να θεμελιώσει την δημοκρατία, την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην αναμέτρηση με τον κακό της εαυτό δεν τα κατάφερε.

Στην πρόσφατη ιστορία η Πατρίδα Πληγώθηκε από τον εθνικό διχασμό. Διδάχθηκε από τον Εθνικό διχασμό.

Αλλά σήμερα η αριστερά που απέτυχε ιστορικά να διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδας και να την βάλει σε λάθος δρόμο μεταπολεμικά, σήμερα με αφορμή δικά μας λάθη και παραλείψεις εκμεταλλεύτηκε την κρίση και την απογοήτευση και ήρθε να εκδικηθεί.

Ήρθε να ξαναυψώσει διαχωριστικές γραμμές που χρειάστηκαν μισό αιώνα να πέσουν.

Ήρθε να διχάσει.

Ήρθε να εφαρμόσει ότι πιο θλιβερό από την ιστορία το δόγμα Πολάκη. Να βάλουμε 2-3 φυλακή για να ξαναβγούμε.

Σήμερα με την παρουσία σας στέλνετε ηχηρό μήνυμα

δεν υπάρχει μπλε Ελάδα, και κόκκινη Ελλάδα, και πράσινη ελλάδα, και δεξιά Ελλάδα, και αριστερή Ελλάδα υπάρχει μόνο μία Ελλάδα

η Ελλάδα όλων των Ελλήνων, η Ελλάδα του φωτός, η Ελλάδα του κόσμου.

Και θα μείνει ενωμένη και θα βγει δυνατή.

Προτείνω στους αντιπάλους μας μια συμφωνία: αν σταματήσουν να λένε ψέματα για μας, θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι’ αυτούς.

Εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε, κατηγορούν τους άλλους γιατί δεν τα έκαναν όλα.

Εκείνοι που υποχώρησαν σε όλα δείχνουν τους αντιπάλους τους γιατί δεν το καναν

Εκείνοι που όταν εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.

Αγαπητοί συμπατριώτες Αιτωλοακαρνάνες

Όλα αυτά τα χρόνια σας έλεγα πάντα την αλήθεια

Πετύχαμε πολλά μαζί αλλά κάναμε και λάθη

Τα λάθη μας αυτά απομάκρυναν πολλούς φίλους

Μάθαμε από τα λάθη

Τώρα όμως το διακύβευμα είναι μεγάλο

Τους θέλουμε όλους κοντά μας

Ιδιαίτερα αυτούς που πικράναμε

Κανείς δεν περισσεύει

Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν

Είμαστε η παράταξη που οδήγησε την δημοκρατία μας στην μεταπολίτευση

Είμαστε η παράταξη που έβαλε την χώρα στην Ευρώπη

Είμαστε η παράταξη των αρχών και αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Είμαστε η παράταξη όλων των Ελλήνων

Είμαστε το κόμμα που εμπιστεύονται οι πολίτες για ένα καλύτερο μέλλον, για μία ισχυρότερη πατρίδα για τα παιδιά μας

Είμαστε αυτοί που γκρεμίζουμε τα τείχη του μίσους

Είμαστε αυτοί που θα κερδίσουμε στις εκλογές

Και μαζί με μας θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες

Γιατί το αύριο δεν περιμένει

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που είστε εδώ σήμερα. Το μήνυμά σας είναι ισχυρό.

Σφραγίζετε το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών

Να στε καλά

Καλή δύναμη

 Με την Νίκη

10 μέρες δώστε τον εαυτό σας

Ρίξτε την ψυχή σας πέρα από το ποτάμι και το άλογό σας θα ακολουθήσει.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!