Loading...

Χρυσάνθη Νούλα: «Η φωνή του ΜέΡΑ25 αξίζει να υπάρχει στην επόμενη Βουλή»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Χρυσάνθη (Χρύσα) Νούλα, μιλά για πρώτη φορά στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία» και την ιστοσελίδα iAitoloakarnania.gr για την υποψηφιότητά της με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στο νομό μας.

Η Χρυσάνθη (Χρύσα) Νούλα από το Μεσολόγγι είναι μια από τις υποψηφιότητες που διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας με το ψηφοδέλτιο του νέου κόμματος ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η κα. Νούλα είναι δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, διαθέτει λαμπρές σπουδές, αλλά και κοινοβουλετική εμπειρία έχοντας συμμετάσχει επιτροπές και διατελόντας την τελευταία δεκαετία διετέλεσε συνεργάτης της Βουλευτού και μετέπειτα Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.

Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για το κόμμα «ΜέΡΑ25» και την υποψήφια Χρυσάνθη Νούλα, καθώς τόσο τα ποσοστά του κόμματος στις ευρωεκλογές, όσο και οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εθνικήν εκλογών, δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανόν το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη να διεκδικήσει έδρα στην Αιτωλοακαρνανία.

Τι σας παρότρυνε να πολιτευτείτε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας με το κόμμα «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη;

Η συστράτευσή μου στο ΜέΡΑ25 ήταν δεδομένη με βάση όλα τα προηγούμενα συμβάντα στον τόπο. Το 2015 μας δίδαξε πολλά και από εκεί πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα. Το νήμα της πάλης και της ανυπακοής. Μιας ανυπακοής που πρέπει να είναι ρεαλιστική, δηλαδή να μην εξαντλείται σε λεκτικές ρήξεις αλλά να έχει υπεύθυνες, ρεαλιστικές μα και ανατρεπτικές προτάσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα που μπορούν να αλλάξουν την ζωή των πολιτών αλλά και την πορεία της χώρας. Όσον αφορά την εκλογική συμμετοχή μου ειδικά στο νομό μας, αυτό δεν ήταν δυνατό να τεθεί σε αμφιβολία αφού η ίδια η ζωή μου είναι ταυτισμένη με τη γενέτειρά μου.

Τα ποσοστά των ευρωεκλογών και οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εθνικών εκλογών δείχνουν το «ΜέΡΑ25» να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή. Είστε αισιόδοξη;

Θα σας έλεγα ότι πολύ μικρή σημασία έχει η προσωπική μου αισιοδοξία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΜέΡΑ25 φαίνεται αντικειμενικά αναγκαία και θα αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμη. Η πορεία της χώρας μας σε κρίσιμους τομείς αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρχουν οι ρεαλιστικές αλλά και ρηξικέλευθες προτάσεις του ΜέΡΑ25 σε μια σειρά θέματα. Γι’ αυτό και θα καλούσα κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας να αναζητήσει τις θέσεις και τις Προτάσεις του κόμματός μας, που δεν μπορούν να αναλυθούν στο πλαίσιο μιας συνέντευξης. Να τις δει και να τις κρίνει. Εμείς αποζητούμε το διάλογο με τους πολίτες για το Πρόγραμμά μας.

Σε τι μπορεί να ελπίζει η Αιτωλοακαρνανία με το «ΜέΡΑ25» ή ακόμη και με την Χρυσάνθη Νούλα στη Βουλή;

Ο Νομός μας είναι ο ομορφότερος Νομός. Είναι προικισμένος με ένα υπέροχο θαλάσσιο μέτωπο, με τη μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ευρώπης κι ένα μαγικό οικοσύστημα. Όλα αυτά βάλλονται από την ανεξέλεγκτη <<ανάπτυξη>>. Έτσι καθημερινά ξεφυτρώνουν εργοστάσια βιορευστών, λύματα ρίχνονται ανεξέλεγκτα και ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τη θάλασσα, ανεμογεννήτριες ξεπερασμένης τεχνολογίας που ξεφορτώνονται τα αναπτυγμένα κράτη του Βορά στο Νότο. Το κόμμα μας έχει συγκεκριμένη θέση για τη διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Εγώ θα προσθέσω για το συγκεκρημενο Νομό την ανάγκη περιβαλλοντικών μελετών που θα διασφαλίζουν την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν οι Δήμοι. Σε αυτό το μέτωπο έχω δηλώσει εδώ και χρόνια παρούσα.

Τα ποσοστά του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία στις ευρωεκλογές του Μαΐου ήταν ενθαρρυντικά. Παρατηρείτε τον κόσμο να στρέφεται στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη; Σε ποιους πιστεύετε ότι απευθύνεται;

Το κόμμα μας απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που πλήρωσαν  πολλαπλά τα μνημόνια και βλέπουν ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε χρεοδουλοπαροικία, οπότε δεν είναι δυνατόν να πείθονται από τα παραμύθια και των δύο πλευρών είτε για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια είτε για την δήθεν ανάπτυξη με μόνη τη μείωση των φόρων. Όσο η χώρα μας παραμένει δέσμια των δανειστών με προδιαγεγραμμένες δεσμεύσεις, αναγκαία η μικροπολιτική των μεγάλων κομμάτων θα είναι η ψευδολογία και ο εμπαιγμός των πολιτών. Με δυο λέξεις θάλεγα πως απευθυνόμαστε σε όλους τους υπεύθυνους και συνειδητούς πολίτες.

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του νεοσύστατου κόμματος σας;

Οι Προτάσεις του ΜέΡΑ25 μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο και αναφέρω ενδεικτικά τις προτεινόμενες από εμάς 7 Τομές του Προγράμματός μας:

1) Μείωση φορολογικών συντελεστών

2) Δημόσιο εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών

3) Διαχείριση Κόκκινων Δανείων

4) Δραστική μείωση των πλεονασμάτων – τερματισμός της λιτότητας

5) Αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης

6) Διαχείριση Δημόσιας Περιουσίας

7) Σεβασμός στη μισθωτή εργασία και την επιχειρηματικότητα. Αν σε αυτά συνυπολογιστούν και οι προτάσεις μας για την Πράσινη Μετάβαση και την Εξωτερική Πολιτική της χώρας, γίνεται άμεσα κατανοητό ότι το ΜέΡΑ25 ήρθε για να είναι ανατρεπτικά και ρεαλιστικά παρόν.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους Αιτωλοακαρνάνες που καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες σε λίγες ημέρες;

Δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή. Και όχι μόνο δικαίωμα του πολίτη αλλά και υποχρέωσή του είναι η υπεύθυνη συμμετοχή. Η ψήφος είναι η δύναμή μας. Και η φωνή του ΜέΡΑ25 αξίζει να υπάρχει στην  επόμενη Βουλή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τόπος γέννησης:  Ι.Π. Μεσολογγίου 27/09/1965

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμη με έναν γιό

Επάγγελμα:

 • Απόφοιτος της Εθνικής σχολής Δημόσιας Διοίκησης με εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης  στο Μάαστριχτ, στο Λουξεμβούργο, στις Βρυξέλλες, στη Χάγη και στο Κρόνιγκεν  Ολλανδίας κ.α.
 • Δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 • Στο Υπουργείο Εσωτερικών ασχολήθηκε με θέματα ιθαγενείας, οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.
 • Συμμετείχε στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού Κοινοβουλίου
 • Μόνιμος Διεθνής Εκλογικός Παρατηρητής του Ο.Η.Ε.
 • Απεσταλμένη του Υπ. Εσωτερικών  σε  συναντήσεις με τον  Ο.Α.Σ.Ε –Βελιγράδι.
 • Επί σειρά ετών δίδαξε στα σεμινάρια επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων σε πολλές περιφέρεις της Ελλάδας
 • Την τελευταία δεκαετία διετέλεσε συνεργάτις της Βουλευτού και μετέπειτα Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.

Σπουδές:

 • Μεταπτυχιακό στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης
 • Πτυχίο στη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στα Οικονομικά
 • Πτυχίο Σχολής Νηπιαγωγών

Γλώσσες:

 • Αγγλικά
 • Γαλλικά
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!