Loading...

Τάκης Λουκόπουλος: Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δεν έπαιρνε μισθό επί πέντε χρόνια για το κοινό καλό!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Τον πανελλήνιο θαυμασμό έχει προκαλέσει η κίνηση του Δημάρχου Ναυπακτίας, κ. Τάκη Λουκόπουλου, ο οποίος επί πέντε χρόνια δεν έπαιρνε μισθό προκειμένου να επενδυθούν τα χρήματα σε υποδομές για τη πόλη.

Σε μια εποχή που στη συνείδηση των πολιτών, η πολιτική έχει ταυτιστεί με την επαγγελματική αποκατάσταση των πολιτικών και με τους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν, ένας αιρετός αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αποφάσισε αντί να εισπράξει από το ταμείο του Δήμου, να προσφέρει.

Σύμφωνα με το thebest.gr, όταν πρωτοανέλαβε το 2014 όταν ο κ. Λουκόπουλος ανακοίνωνε ότι δεν θα λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και ότι δεν θα παίρνει τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του, καθώς θα μετακινείται με το δικό του όχημα.

Επίσης, αποφάσισε να μην προχωρήσει τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου, όπως έχει το δικαίωμα. Τα χρήματα αυτά που μαζεύτηκαν, περίπου 45 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000 το χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα (συνολική, μικτή δαπάνη), χρησιμοποιήθηκαν για το κοινό καλό.

Συγκεκριμένα, με τα χρήματα αυτά από τον Δήμο Ναυπακτίας αγοράστηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ! Επίσης, αγοράστηκε στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, ένα οικόπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη αλλά και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.

«Έπρεπε να δώσω και εγώ κάτι στον τόπο μου»

Συνταξιούχος πια, ο κ. Λουκόπουλος αισθάνθηκε ότι έπρεπε να δώσει και εκείνος κάτι στον τόπο του, ο οποίος, όπως τονίζει μιλώντας στο CNN Greece, «τον βοήθησε και τον μεγάλωσε».

«Ήμουν 40 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη μου, είμαι μαθηματικός, είχα φροντιστήριο. Η πόλη με βοήθησε πάρα πολύ. Δημιούργησα έναν τρόπο με τον οποίο ζω ικανοποιητικά. Παίρνοντας τη σύνταξή μου, έπρεπε να δώσω και εγώ κάτι στον τόπο αυτό, ο οποίος με βοήθησε και με μεγάλωσε», σημειώνει, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση και προσθέτει:

«Και ένας από τους όρους που έθεσα σαν υποψήφιος δήμαρχος, θέλω να μην παίρνω τον μισθό μου, αλλά ο μισθός μου να μην κινείται μεταξύ λακκούβας και μάντρας, αλλά να πάει για να αγοραστεί ένα οικόπεδο για κάποιο σχολείο, το οποίο είναι σε τολ (κοντέινερ)».

Με τα χρήματα που συγκέντρωσε από τον μισθό του, αγοράστηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση ενός δημοτικού σχολείου που μέχρι σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ.

«Το δέχτηκε η παρέα μου, αναλάβαμε τον δήμο και τηρήθηκε αυτό. Αγοράσαμε το οικόπεδο και τώρα είναι στα επίπεδα να βρούμε πρόγραμμα για να γίνει και το σχολείο», συνεχίζει ο ίδιος.

Αποφάσισε ακόμα τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του να μην προχωρήσει στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου, όπως έχει το δικαίωμα.

«Επίσης, δεν δέχτηκα να πάρω από την αρχή γενικό γραμματέα για να πάρω οικονομίες για να αγοραστεί κάποια πλατεία που δεν έχει αγοραστεί στο δυτικό κομμάτι της πόλης τους δύο τελευταίους αιώνες», λέει και συμπληρώνει ότι εξοικονομήθηκε αυτό το ποσό και «μετά πήρα και γραμματέα, ο οποίος ήταν παλιός μου μαθητής και πρώην δήμαρχος και ο οποίος με βοηθάει σημαντικά».

Συνολικά τα χρήματα που μαζεύτηκαν φτάνουν γύρω στις 220.000 ευρώ (ο μισθός του δημάρχου είναι γύρω στις 45.000 το χρόνο, μαζί με τα ασφαλιστικά μέσα), εκ των οποίων οι 200.000 δόθηκαν για την αγορά του οικοπέδου για το σχολείο.

Μέχρι σήμερα, μάλιστα, η απόφασή του να μην παίρνει τον μισθό του, παρέμενε άγνωστη, ενώ, όπως λέει ο ίδιος, δεν γνωρίζει ποιος το έβγαλε προς τα έξω.

«Το απέκρυψα και δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Θεωρώ ότι είναι και λίγο λαϊκίστικό, αν ήταν να βγει, να έβγαινε πριν από ένα χρόνο. Τώρα τελευταία στιγμή, θα κατηγορηθώ, αλλά τι να κάνουμε», καταλήγει ο κ. Λουκόπουλος, ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!