Loading...

Μαρία Αντωνοπούλου: Σπουδαία διάκριση για το έργο της ως Γυναίκα στην Επιστήμη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια σημαντική διάκριση σημείωσε η Αγρινιώτισσα, Δρ. Μαρία Αντωνοπούλου, η οποία τιμήθηκε με ένα εκ των τριών Ελληνικών Bραβείων 2019 L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκε για το πολύ σημαντικό ερευνητικό της έργο, αλλά και για τη συνεισφορά και την αφοσίωσή της στην επιστήμη. Τα «Ελληνικά Βραβεία L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» χορηγούνται σε συνεργασία με τη L’Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO σε νέες Ελληνίδες Επιστήμονες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών σε Πανεπιστήμια ή/και Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.

Το ερευνητικό έργο για το οποίο βραβεύτηκε εστιάζεται στις «Διεργασίες μετασχηματισμού οργανικών ρύπων και την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών απομάκρυνσής τους από φυσικά και επεξεργασμένα ύδατα».

Η Δρ. Μαρία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο και αποφοίτησε από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Αγρινίου. Είναι απόφοιτος Χημείας ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδακτορικού τίτλου από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει διδάξει στα Τμήματα Χημείας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σήμερα, η Δρ. Αντωνοπούλου εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Καταλυτικών-Φωτοκαταλυτικών Διεργασιών και Περιβαλλοντικών Αναλύσεων, ΙΝΝ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και συνεργάζεται ερευνητικά με το εργαστήριο Βιομηχανικής Χημείας, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα εργαστήρια Περιβαλλοντικής Ανάλυσης και Μεταλλαξιγένεσης, Χημείας Περιβάλλοντος και Ασφάλειας Διεργασιών, Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα, διδάσκει αυτοδύναμα προπτυχιακά μαθήματα, στο πλαίσιο της πράξης “Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας 2018-2019” στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η στιγμή της βράβευσης





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!