Loading...

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: «Έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα, στο όραμα για μια νέα αρχή στο Δήμο Ξηρομέρου»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας – Ανατροπή Τώρα», κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης παρουσιάζεται και μιλά στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία».

Ένας νέος άνθρωπος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Ξηρομέρου. Ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, γιατρός στο επάγγελμα, ζει και εργάζεται στον Αστακό, με ένα όραμα να αλλάξει τον τόπο του.

Ήδη από την ενασχόλησή του με τα κοινά, αλλά και τον αθλητισμό έχει διδάξει πολιτισμό καθώς τον διακρίνει το ήθος και η εντιμότητα.

Η αγάπη του και ανιδιοτελής προσφορά για την περιοχή του τον οδήγησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου το 2014 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα, δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και δημιουργώντας τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας – Ανατροπή Τώρα» διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία του Ξηρομέρου. Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν μια σύγχρονη αντίληψη και έναν πολιτικό πολιτισμό που χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και να θέσετε υποψηφιότητα στο Δήμο Ξηρομέρου;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνεται . Εμείς οι νεότεροι δεν μπορούμε να ζητάμε αλλαγές και υπερβάσεις όταν δεν είμαστε εκεί …στην πρώτη γραμμή . Εκτιμάμε την πείρα ,την γνώση και την γνώμη των παλιότερων ,συναντιόμαστε και συνεργαζόμαστε σε όλο το εύρος. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι παραδοσιακά ο πλησιέστερος φιλικός θεσμός προς τον πολίτη, καλείται να ανοίξει δρόμους κοινωνίας, ανάπτυξης, πολιτισμού και οικονομίας. Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική που εφαρμόστηκε στο Δήμο αδίκησε τους πολίτες, μια πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, μια πολιτική διαχείρισης από λίγα πρόσωπα που διοικούσαν το Δήμο ερήμην των πολιτών, με αποτέλεσμα να προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη μιας άλλης αυτοδιοικητικής  λογικής. Μιας λογικής οραματικής, συνεργασίας, επιστημονικού σχεδιασμού, ανεξαρτησίας, ελέγχου, με συμμετοχή των πολιτών.

Η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μας αποτελεί για εμάς ανάγκη και υποχρέωση. Η μέχρι σήμερα συμμετοχή μας στα κοινά, σε ομάδες και συλλόγους αποτέλεσε την απαρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού με προορισμό να φτιάξουμε μια όμορφη, ανθρώπινη πόλη, να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να αγαπήσουμε το Ξηρόμερο  και να εμφυσήσουμε την αγάπη μας αυτή σε κάθε κάτοικο τους. Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίας, που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, να πλαισιώσουν την παράταξη μας σε όλα τα επίπεδα και να δώσουμε μαζί τον αγώνα με δύναμη και συνέπεια, κάθε μέρα, σε όλους τους χώρους της κοινωνικοοικονομικής ζωής και να φέρουμε στο τιμόνι του Δήμου την παράταξη μας, για ένα Δήμο της αισιοδοξίας, της δημιουργίας και της προοπτικής.Έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα, στο όραμα και στην προοπτική για μια νέα αρχή για το Δήμο Ξηρομέρου, με νέα πορεία και ανάπτυξη παντού!

Αξίζουμε τα καλύτερα!

Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας, αν εκλεγείτε Δήμαρχος; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Είναι η απαρχή ενός υπέροχου ταξιδιού  , με όραμα , ρεαλισμό , ειλικρίνεια, όρεξη , διαφάνεια, συλλογική αντίληψη. Είμαστε εδώ για όλους τους πολίτες , όχι μόνο για όσους μας ψηφίζουν. Είμαστε εδώ για τον τόπο μας . Με γνώση και διάθεση προσφοράς. Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε την αγάπη για το Ξηρόμερο ,γιατί αξίζουμε έναν πιο όμορφο , πιο ανθρώπινο , πιο λειτουργικό Δήμο. Οφείλουμε να δώσουμε το παρών και να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που μας διχάζουν . Επιδιώκουμε:

– να σταματήσει ο Δήμος να πορεύεται με δήμαρχοκεντρικές ή αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές,

– την αλλαγή ύφους, σκέψης και πολιτικής στη διοίκηση του Δήμου,

– μια διοίκηση συναινετική και συμμετοχική,

– τη διαφάνεια, σε όλο το εύρος της διοίκησης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία, απέναντι στη δικαιολογημένη καχυποψία των πολιτών,

– τη σωστή και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του χρήματος των φορολογουμένων,

– τη συνεργασία, αξιοποίηση των εργαζομένων του Δήμου -των άμεσων συνεργατών κάθε δημοτικής αρχής- και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών,

– την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και όχι μόνο των ημετέρων,

– την αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων,

– να δημιουργήσουμε μόνιμες ομάδες εργασίας, ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα αξιοποιούν κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου,

– να στηρίξουμε την υφιστάμενη τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή,

– να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα εφόδια για να αναπτύξει τις δικές της ιδιαίτερες δυνατότητες,

– να δώσουμε πραγματική φωνή στο δημότη μέσα από τακτικές συνελεύσεις, θεσμοθετώντας τη λογοδοσία και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων,

– να διεκδικούμε από την Περιφέρεια και τη κεντρική εξουσία, μαζί με τους δημότες, εκείνους τους πόρους που θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση,

– να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν οι πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου στηρίζοντας τις δράσεις τους,

– τη λειτουργία ενός Δήμου με κοινωνική ευαισθησία και αλληλέγγυο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,

– να αξιοποιήσουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής, μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για μείωση του κόστους ύδρευσης και φωτισμού, προς όφελος των δημοτών,

– να αναδείξουμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, που θα κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του, ενισχύοντας την ανάπτυξη των γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας, της κτηνοτροφικής παραγωγής, της αλιείας, της μεταποίησης, των ιχθυοκαλλιεργειών και του τουρισμού,

– να σταματήσουμε την ερήμωση της περιοχής.

Ποια θεωρείται τα βασικά προβλήματα του Δήμου και ποιες οι δικές σας προτάσεις για τη λύση τους;

Η απουσία οράματος, η προχειρότητα, η αδιαφάνεια, η έλλειψη επενδυτικών πρωτοβουλιών και κατασκευής έργων υποδομής, σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε οικονομικό μαρασμό, σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, σε διάβρωση των αξιών και αρχών και παθητική αποδοχή των πάντων.

Η στρατηγική θέση, το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, ένα από τα πιο σύγχρονα λιμάνια της χώρας, η ομορφότερη συστάδα νήσων, μια από τις καλύτερες παραλίες της Δυτικής Ελλάδας, ένα από τα αρχαιότερα δάση βελανιδιάς σ´ όλο τον κόσμο, ο αξιοσημείωτος πρωτογενής τομέας, η υψηλή τοπική αρχιτεκτονική, το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο, τα ιστορικά σημεία αναφοράς, τα ξεχωριστά τοπόσημα, τα αυθεντικά λαογραφικά γνωρίσματα, τα αρχαία και τα θρησκευτικά μνημεία, συνθέτουν μια πολλά υποσχόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση. Αυτό το σχέδιο λοιπόν θα θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα. Ένα σχέδιο με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της περιοχής μας, στηριζόμενοι στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που διαθέτουν και οι τρεις Δημοτικές μας ενότητες. Αστακός, Φυτείες και η Αλυζία.

Βιογραφικό Σημείωμα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2014 – 2016: Συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2014 – 2016: Μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου.

2014 – 2016: Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου.

ΣΠΟΥΔΕΣ

2003: Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

2009: Κάτοχος της Ιατρικής Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.

2018: Υποψήφιος διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2010 – 2018: Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής Περιφερειακού Ιατρείου Μαχαιράς – Κέντρου Υγείας Αστακού.

2010: Επικουρικός Ειδικός Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αστακού.

2009: Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Ιατρικής σε παράταση Γ.Ν. Μεσολογγίου.

2005 – 2009: Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Ιατρικής στο Γ.Ν. Μεσολογγίου.

2003 – 2004: Οπλίτης Ιατρός ΣΣΕ (Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

2015 – 2016: Εκπαιδευτικός στο Δημόσιο ΙΕΚ Αγρινίου στα μαθήματα.

2013 – 2015: Εκπαιδευτής σε Επιμορφωτικά Προγράμματα.

Εκπαιδευτής στο πλαίσιο της Παιδιατρικής Ειδικότητας του Καραμανδανείου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, (25 ώρες).

Εκπαιδευτής ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής για τα έτη στο σεμινάριο Βιοστατιστικής.

Εκπαιδευτής BLS (ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας – Πρόληψης στην κοινότητα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σχεδιασμός και Εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στους κατοίκους του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε παιδιά, εφήβους και άτομα τρίτης ηλικίας. Τα προγράμματα αφορούν την ενημέρωση τους σχετικά με την παχυσαρκία, διατροφή, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, υπέρταση, διακοπή καπνίσματος, για την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την προαγωγή υγείας, και τη διαμόρφωση υγιών στάσεων ζωής.

Εμβολιαστική κάλυψη και ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό όλων των ευπαθών ομάδων του νομού.

Συμμετοχή ως Ιατρός αγώνων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρησης, πυγμαχίας.

Βράβευση από την ΕΠΣ Αιτ/νίας για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Επιστημονικός συνεργάτης Washington University (prof. Dr. Stamatogiannopoulos) “Hellenic DNA Project”.

Σεμινάρια και συνέδρια ιατρικού περιεχομένου (παρακολούθηση – οργανωτική επιτροπή – εισηγητής).

Επιστημονικά υπεύθυνος προγράμματος τηλεϊατρικής στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Αστακού 2014 – 2015.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μετεκπαίδευση στην υπερηχοτομογραφία (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών Μάρτιος 2015 – Σεπτέμβριος 2015).

Κατάρτιση στην πρωτογενή πρόληψη. (Master Α.Ε – τηλεκατάρτιση 2014).

Εξειδικευμένη Επιμόρφωση στη “Διατροφή και Καρδιαγγειακά Νοσήματα” (ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ e-learning – Εξειδίκευση 2012).

Απόφοιτος επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ” (ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ e-learning – Eπιμόρφωση 2011).

Κάτοχος πιστοποιητικού BLS (ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ). Το σεμινάριο έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑΝ ) και πιστοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. – εκπαιδευτής.

Κάτοχος πιστοποιητικών ATLS (Advanced Trauma Life Support) και PHTLS (Pre – Hospital Trauma Life Support), τα οποία οργανώνονται από το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών και το Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο της Πάτρας.

Κάτοχος πιστοποιητικού Βασικής Διαχείρισης Αεραγωγού.

Απόφοιτος σεμιναρίου SCOPE – Pain.

Γνώση Ξένων Γλωσσών: Αγγλικά Επιπεδού C1 TOIEC.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

THE EFECT OF ECONOMIC CRISIS ON SOCIAL LIVING CONDTITIONS AND DIETARY HABITS OF CHILDREN, Albani E., Triantafyllakis I., Katsanos K., Christodoulou, et .al

Ioannis L. Triantafyllakis, Eftychia Giagkou, Zikos Malakos, Eleni N. Albani, Konstantinos H. Katsanos, Dimitrios K. Christodoulou, «Crosstalk between the Lungs and the Gut in Inflammatory Bowel Diseases», στο iMedPub Journals Volume 1, Issue 1, Pages 1 – 5, December 2015.

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ (ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ)

 1. Ιδρυτικό μέλος Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» (2015).
 2. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής ΕΛΕΓΕΙΑ (2005 – 2015).
 3. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος, (2005 – 2006).
 4. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου (2008 – 2011).
 5. Μέλος – εκπρόσωπος Ειδικευομένων στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Μεσολογγίου (2005 – 2008).
 6. Ιατρός αγώνων Special Olympics.
 7. Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (2014).
 8. Μέλος του World Obesity Federation (WOF) (2014).
 9. Μέλος της EASO (European Association Study of Obesity) (2014).
 10. Μέλος του Irish Medical Council (Σεπτέμβριο 2017).
 11. Μέλος της International Academy of Aesthetic Medicine (Οκτώβριος 2018).
 12. Μέλος της Επιτροπή Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής (2018 – 2020).

 
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!