Loading...

Εκατοντάδες επισκέπτες μαγεύτηκαν από την έκθεση προϊόντων στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η Έκθεση Χειροποίητων Προϊόντων «Acheloos GrowUp» με το Πεντάλοφο να αποτελεί πόλο έλξης σε μια ανεπανάληπτη διήμερη έκθεση με πολλές δραστηριότητες και παρουσιάσεις που είχαν στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα διήμερη έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, με μικρούς και μεγάλους να εντυπωσιάζονται από την άρτια διοργάνωση, τις ομιλίες και τις καλαίσθητες δημιουργίες ή τις νόστιμες εμπνεύσεις των εκθετών.

Περίπου 450 άτομα πέρασαν τις πύλες του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού προκειμένου να απολαύσουν τα καλούδια της 1ης Έκθεσης Χειροποίητων Προϊόντων «Acheloos GrowUp» που διοργάνωσε η «Acheloos GrowUp» Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Παράλληλα με την διήμερη έκθεση έγιναν και δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα με τους κατοίκους του χωριού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου να ανταποκρίνονται θετικά στην ιδιαίτερη πρόσκληση.

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και το σχολείο με με χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, δώρα και εκπλήξεις να ξεσηκώνουν τους μικρούς φίλους. Εκτός αυτών, η ημερίδα με θέμα «Το παιδί στο σχολείο: Άγχος, bullying, διατροφή και άσκηση» κέντρισε το ενδιαφέρον των γονέων που γέμισαν την αίθουσα του παλιού δημοτικού. Οι ομιλητές Στέλιος Ματσόπουλος (καθηγητής ξένων γλωσσών) και Δημήτρης Καραβασίλης τοποθετήθηκαν σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και την αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης του παιδιού αντίστοιχα. Ακολούθησε η ομιλία της Νάνσυς Σαρδελή (διατροφολόγος-διαιτολόγος) που επικεντρώθηκε στη σημασία της διατροφής, ενώ η ημερίδα έκλεισε με την εντυπωσιακή προσέγγιση του Γεράσιμου Ρεπάσου (Ψυχοθεραπευτής, Ομαδικός Αναλυτής) που έδωσε σημαντικές οδηγίες στους γονείς σχετικά με τη διαχείριση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο. Αμφότεροι με επιστημονικές προσεγγίσεις κάλυψαν, αλλά και ενθουσίασαν το κοινό που παρέμεινε μέχρι τέλους προκειμένου να ενημερωθεί για τις σύγχρονες απειλές του παιδιού στο σχολείο.

Η δεύτερη ημέρα που συγκέντρωσε και τη μεγαλύτερη μερίδα επισκεπτών, ήταν αφιερωμένη στα τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα στην ανάδειξη και τους τρόπους προώθησής τους με θέμα «Τοπικά προϊόντα: Ανάδειξη, Προώθηση & Προοπτική». Οι παραγωγοί της περιοχής άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις δυο αξιόλογες Ρωσίδες Έλενα Καλίνινα (υπεύθυνη εισαγωγών & εξαγωγών του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου) και Τζούλια Συσάλοβα (εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλτούρας) που στάθηκαν στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων. Ακολούθησαν οι σημαντικές ομιλίες της Βασιλικής Χατζηαγάπη (γεωπόνος-Πρόεδρος Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας) και του Σπύρου Σταράμου (γεωπόνος-ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου) που μίλησαν για διάφορες διεξόδους που μπορούν να βρουν οι παραγωγοί για να διοχετεύσουν το εμπόρευμά τους στην αγορά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το κοινό όπου με εύστοχες ερωτήσεις δημιουργήθηκε μια αλληλεπίδραση που αποτέλεσμα είχε την εποικοδομητική συζήτηση με τους επίσημους καλεσμένους. Μεταξύ άλλων σύντομες παρεμβάσεις έκανε ο Σταύρος Καραγκούνης (στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας), ο Κώστας Λύρος (υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου), η Αναστασία Σακκαρέλη (Πολιτικό Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας). Στην αίθουσα παραβρέθηκαν επίσης η Μαγδαληνή Ράππου (Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Προώθησης Προϊόντων), ο Κώστας Ρόμπολας (πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου), ο Σπύρος Διαμαντόπουλος (ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος), η Βασιλική Καραπαππά (Προϊσταµένη του Τµήµατος Αγροτικής Παραγωγής ∆ήµου Αγρινίου).

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θανάσης Μπίκας (Πρόεδρος της «Acheloos GrowUp» Κοιν.Σ.Επ.), ο Γιώργος Μαζαράκης (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου) και η Σπυριδούλα Μπάκα (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου).  

Στο τέλος της διήμερης έκθεσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός γαστρονομίας όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Δήμητρα Κουκουρδέλη, ενώ την βραδιά έκλεισε με έντεχνη μουσική ο καλλιτέχνης Παναγιώτης Κονδύλης που ξεσήκωσε το κοινό.

Σε κάθε περίπτωση, η εξαιρετική διοργάνωση της «Acheloos GrowUp» Κοιν.Σ.Επ. ανέβασε ψηλά τον πήχη με τους δημότες να ζητούν ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον με σκοπό την ανάδειξη του τόπου.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!