Loading...

Η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά σε έργα που εκτελούνται στην Ορεινή Ναυπακτία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε χθες, 24 Σεπτεμβρίου 2018, σε έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Ορεινή Ναυπακτία, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Αλεξόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κιτσοπάνο και από ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχης  Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΠΔΕ κ. Νικόλαος Υφαντής και ο εντεταλμένος  σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας κ. Θανάσης Κούκουνας.

Το πρώτο έργο που επισκέφτηκε το κλιμάκιο ήταν το έργο «Συντήρηση Οδοποιίας Κρυονέρια –Περδικόβρυση του Δήμου Ναυπακτίας» προϋπολογισμού 2.120.000,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί αφορούν στην κατασκευή νέου οδικού άξονα 3,5 χιλιόμετρα περίπου  με κατασκευή τεχνικών, ασφαλτόστρωση, στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις  καθώς και σήμανση, ενώ στις εργασίες περιλαμβάνονταν και ανακατασκευή παλαιού δικτύου περίπου ενός χιλιομέτρου προκειμένου οι επαρχιακοί δρόμοι να είναι ασφαλείς και προσβάσιμοι στους πολίτες.

Στη συνέχεια, το ίδιο κλιμάκιο επιθεώρησε τις εργασίες που ξεκίνησαν πρόσφατα στο έργο «Οδικός Άξονας Αγίου Δημητρίου – Νεοχωρίου – Αράχωβας – Ψηλός Σταυρός και Αγ. Δημήτριος-Περιδικόβρυση και Διακλαδώσεων Περίστας και Καστανιάς»  προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στόχος του έργου είναι  να αποκατασταθεί πλήρως η βατότητα σε τμήματα του συγκεκριμένου δικτύου και να υπάρξει συντήρηση και αποκατάσταση σε φθορές και βλάβες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, τεχνικά, άρση καταπτώσεων, διαπλατύνσεις, σήμανση, κατασκευή σαρζανέτ και άλλες με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία του 2015 στην Ναυπακτία.

«Δεν σταματάμε να φροντίζουμε τα πιο απομακρυσμένα αλλά και πανέμορφα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας πρόσβαση σε νέες σύγχρονες τουριστικές μονάδες στην περιοχή και παράλληλα αποκαθιστούμε  φθορές που είχαν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερης έντασης,. Τα συγκεκριμένα έργα συμβάλουν στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής, βελτιώνουν την πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Ναυπακτίας, άρα και την ζωή των κατοίκων, ενώ βοηθούν ώστε να είναι προσιτές σε όλους περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας. Η οδική ασφάλεια, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, είναι στις προτεραιότητές μας, όπως και η φροντίδα για την τοπική επιχειρηματικότητα», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά.

Η κ. Σταρακά, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες της περιοχής, να ακούσουν τα προβλήματά τους και να τους διαβεβαιώσουν ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να φροντίζει για την καθημερινότητά τους.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!