Loading...

Από το Αγρίνιο ο ιερέας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα όπου είχε καταφύγει για ασφάλεια λόγω της πυρκαγιάς στο Μάτι όπου βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία με τη σύζυγο του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Ο π. Σπυρίδων Παπαποστόλου ήταν επί μακρά σειρά ετών προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, αδελφός του Αγρινιώτη μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου, καταγόμενος από την Πετρώνα του Βάλτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο π. Σπυρίδων ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα όπου είχε καταφύγει για ασφάλεια. Είχε εξοχική κατοικία στο Μάτι του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά.

Ο εκλιπών ήταν θείος του Προπονητή των Ακαδημιών του Παναιτωλικού, Δημήτρη Θεοδοσίου ο οποίος αναφέρει στο επίσημο προφίλ του στο facebook: «Μπήκαν στην θάλασσα για να σωθούν από την φωτιά, αλλά δυστυχώς ο θείος του δεν τα κατάφερε. Ήταν ένας σπουδαίος κληρικός με τεράστιο έργο, ιδιαίτερα αγαπητός και πρόσφερε βοήθεια σε πάρα πολύ κόσμο κατά την διακονία του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων.»

Ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου

Μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αποτελεί ο θάνατος του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου, επί σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.

Η προσφορά του στην πόλη ήταν πολύπλευρη και ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!