Loading...

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αιτωλικού ανέβασαν Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο Πλευρώνας!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία πήραν οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αιτωλικού, οι οποίες παρουσίασαν δρώμενο από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη σε ένα τόσο ενεργειακό μέρος του Μεσολογγίου.

Στο αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (8/5) οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αιτωλικού που παρουσίασαν δρώμενο από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη με την υποστήριξη των καθηγητών τους.

Σε ένα ιστορικό και ενεργειακό μέρος οι μαθήτριες προσέφεραν ένα πρωτότυπο θέαμα, με μια ιδιαίτερη προσέγγιση των ρόλων, πάντα μέσα από τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο το έργο επικαιροποίησε τα διαχρονικά ζητήματα που έθιγε ο Ευριπίδης.

Συγκεκριμένα, είδαμε την Είσοδο των Γυναικών του Χορού με τις αρχαίες μάσκες να λένε το λυρικό τραγούδι για τη ματαιότητα του πολέμου και την ανεξερεύνητη βούληση των θεών. Ακούσαμε την Ελένη να διαμαρτύρεται πως δεν πήγε ποτέ στην Τροία και ότι στη θέση της έπλασαν οι θεοί ένα είδωλο, που ο Πάρης απήγαγε νομίζοντας ότι είναι εκείνη. Οι Έλληνες, λοιπόν, και οι Τρώες πολεμούσαν για δέκα χρόνια όχι για την πραγματική Ελένη, αλλά για το είδωλό της.

Ακούσαμε και τη μικρή Μυρτώ να απαγγέλλει στίχους από την «Ελένη» του Σεφέρη: 
«Δεν είν’ αλήθεια, δεν είν’ αλήθεια» φώναζε.
«Δεν μπήκα στο γαλαζόπλωρο καράβι.
Ποτέ δεν πάτησα την αντρειωμένη Τροία».

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τις μαθήτριες, όπως και στις καθηγήτριες Μαίρη Λιάλιου, Λαμπρινή Ντρούμπαλη, Ιωάννα Κουτσομπίνα.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!