Loading...

Έρχεται τον Ιούνιο ο 24ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στη Νεάπολη Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε αγώνα 10χλμ., αγώνα δυναμικού βαδίσματος 4χλμ., ενώ οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου σε αγώνα 1χλμ.

Ο δήμος Αγρινίου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγρινίου (Σ.Δ.Υ. Αγρινίου) και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου με την υποστήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνουν τον 24ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Αγρινίου απόστασης 10.000m, αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 4.000m, και 1000m το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο ποδοσφαίρου Ελαιοφύτου.

Αγώνας Δρόμου 10 km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σαββάτο 16 Ιουνίου 2018

Εκκίνηση/Τερματισμός: Γήπεδο ποδοσφαίρου Ελαιοφύτου

Ώρα εκκίνησης: 19:00

Απόσταση αγώνα: 10km.

Χάρτης διαδρομής: Για το χάρτη της διαδρομής του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Για τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 10km θα υπάρχουν 2 σταθμοί υποστήριξης (στο 5, και 7.5km) με εμφιαλωμένο νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, επιλεγμένα τοπικά προϊόντα και φρούτα.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα του αγώνα, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος τυχόν ενστάσεων από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αθλητές που γυμνάζονται συστηματικά, αλλά και αθλούμενοι δρομείς και περιπατητές. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 10km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή και νωρίτερα (≥16 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου των 10km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1h:30min, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της Τροχαίας Αγρινίου.

Βραβεύσεις-Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους/τες της γενικής κατάταξης (Άνδρες και Γυναίκες) Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στο δρόμο των 10km, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα αναμνηστικό μετάλλιο.

Παράλληλοι αγώνες

1. 4000m Αγώνας δυναμικού βάδην

Ώρα εκκίνησης 19:00

2. Δρόμος 1000m μόνο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου (6-15 ετών)

Ώρα εκκίνησης 19:10

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα δυναμικού βάδην 4000m και τον δρόμο των 1000m θα παραλάβουν στον τερματισμό αναμνηστικό μετάλλιο.

Ασφάλεια αγωνιζομένων: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα φροντίσει η Τροχαία Αγρινίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων, αλλά και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Νοσοκομείο Αγρινίου σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες. Για τους ανήλικους που θα συμμετάσχουν στο δρόμο των 1000m θα απαιτηθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να υπογράψει συγκατάθεση για τη συμμετοχή και ο κηδεμόνας.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ ή ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο έως την Τετάρτη 13/06/2018.

(https://docs.google.com/forms/d/1PvRMlzGHmc2mRV33hGugQBIPKvc5276t4ZavEveHIps/edit?usp=sharing).

Περιορισμένος αριθμός εγγραφών (30) θα πραγματοποιηθεί στη γραμματεία των αγώνων που θα λειτουργήσει στο χώρο της εκκίνησης από τις 14:00 έως και τις 18:30. Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει 300 συμμετοχές συνολικά στους αγώνες για αυτό παρακαλούνται οι δρομείς που προγραμματίζουν θα λάβουν μέρος να πραγματοποιήσουν έγκαιρα την εγγραφή τους .

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Αγρινίου και Τοπικών υποστηρικτών

Για πληροφορίες σχετικές με τους αγώνες στο τηλ 6944299670 κ. Κωνσταντάτο Μάκη ώρες 10:00-20:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σάββατο 16-6-2018

15:00-16:30. Παραλαβή αριθμών από το χώρο Eκκίνησης/Tερματισμού (γήπεδο ποδοσφαίρου Ελαιοφύτου)

19:00 Εκκίνηση δρόμου 10km και 4km δυναμικού βάδην

19:10 Εκκίνηση δρόμου 1000m

20:30-20:45. Απονομή επάθλων

21:00. Λήξη αγώνων

Υπεύθυνος Αγώνα: Αθανάσιος Μουρτζιάπης Ph.D. (6973435373)





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!