Loading...

«Βόμβα» στην Eurovision με τον ξαφνικό αποκλεισμό της Αρετής Κετιμέ!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι αποσύρεται η συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ λίγες ημέρες πριν τον τελικό για την ελληνική συμμετοχή της Eurovision 2018.

Σύμφωνα με διαρροές από την ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση απέκλεισε τις δισκογραφικές εταιρείες Spicy και Spider από τη διαδικασία του ελληνικού τελικού για τη Eurovision 2018. Συνεπώς δεν μπορούν να διαγωνιστούν το συγκρότημα Χοροσταλίτες και η Αρετή Κετιμέ.

Ο λόγος είναι πως οι δισκογραφικές δεν κατέθεσαν υπογεγραμμένο το συμφωνητικό με την ΕΡΤ αλλά και την εγγυητική επιστολή 20.000 ευρώ, κάτι που έκανε μόνο η Panik Records που εκπροσωπεί τη Γιάννα Τερζή, η οποία με το τραγούδι «Τ’ όνειρό μου» θα μας εκπροσωπήσει στον 63ο Διαγωνισμό της Eurovision στην Λισσαβώνα. 

Στην ανακοίνωσή της η Αρετή Κετιμέ ενημέρωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στον διαγωνισμό καθώς η ΕΡΤ ζητούσε χρήματα από τις δισκογραφικές εταιρείες για εγγύηση, ενώ οι Χοροσταλίτες αναφέρουν ότι η ΕΡΤ αγνόησε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της καλλιτέχνιδας από το Μεσολόγγι:

Λοιπόν φαίνεται να είμαστε εκτός ελληνικού τελικού. Το γεγονός πως οι εταιρείες έμαθαν τελευταία στιγμή για την εγγυητική επιστολή που χρειάζεται και τους οικονομικούς όρους ενώ (μια εταιρεία είχε προετοιμαστεί νωρίτερα) χωρίς σχόλιο !
Αν η ΕΡΤ ήθελε απευθείας ανάθεση δε θα μας πείραζε ίσα ίσα είναι ξεκάθαρο και ωραίο. Εγώ θα ξανά προσπαθήσω όμως λυπάμαι για τους συνεργάτες μου που έδωσαν την ψυχή τους. Καλή επιτυχία Γιάννα Τερζή.

Σε συνομιλία του δημοσιογράφου Γρηγόρη Μελά με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ αναφέρεται:

Η ΕΡΤ με άξονα την καλλιτεχνική αρτιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος και τη διασφάλιση των συμφερόντων της, υπέβαλε συγκεκριμένες καλλιτεχνικές και οικονομικές προδιαγραφές προς τις υποψήφιες δισκογραφικές εταιρείες. Η διαδικασία υπήρξε διαφανής και επί ίσοις όροις για όλους τους συμμετέχοντες. Η απόδοση των όρων από μία μόνο δισκογραφική εταιρεία είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση του Ελληνικού Τελικού, ο οποίος υπήρξε αρχικώς εκπεφρασμένη βούληση της διοίκησης της ΕΡΤ.

Το μόνο που μένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΡΤ.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!