Loading...

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας Αμερικής


Μοιραστείτε το άρθρο...

Πεντακόσιοι και πλέον Ελευθέριανοι από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά συμμετείχαν στο εορταστικό τριήμερο για την 100ετηρίδα του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας.

Οι εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα στο «The Sagamore Resort» στην πόλη Bolton Landing της κομητείας «Warren County» της Νέας Υόρκης, ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Στις εκδηλώσεις παρέστη πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Η Αγία Παρασκευή» με επικεφαλής την πρόεδρο Κατερίνα Χαραλαμποπούλου, καθώς επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά Κώστας Κατσάνος και άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι των ρουμελιώτικων συλλόγων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σερέτης τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όσο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Παράλληλα, ευχαρίστησε τα στελέχη και τα μέλη για την αγάπη τους για τον Σύλλογο και την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Ντίνο Σιαμά.

«Χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξή τους θα ήταν αδύνατο να διοργανώσουμε τριήμερο εκδηλώσεων σε ένα από καλύτερα ξενοδοχεία στο Απστέιτ της Νέας Υόρκης. Για να είμαι ειλικρινής προ δύο ετών όταν αρχίσαμε τις προετοιμασίες υπολογίζαμε να έρθουν 350 Ελευθεριανίτες. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχαμε πεντακόσια άτομα», επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν και άλλοι που ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν υπήρχαν πλέον θέσεις.

Από αριστερά οι Νίκος Πάππας, Κάρεν Κουκούνα, Εφη Κατέχη, Λίντα Πετρόν, Τούλα Πάππα, Λίνα και Μάρω Κουρμούση, Κέιτη και Χριστιάννα Βασίλα, Γ. Σερέτης, Ντ. Σιαμάς, Γ. Θωμόπουλος, Τζ. Αρβανίτης, Δ. Νικολόπουλος, Ξ. Θωμοπούλου, Α. Κοτρώνη και Λ. Μπαρμπαγιάννης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη

Ο πρώην πρόεδρος Αλέξανδρος Μπαρμπαγιάννης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων τονίζοντας ότι «οι εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία». Μάλιστα, απέδωσε την επιτυχία στο γεγονός ότι η νεότερη γενιά των Ελευθεριανιτών της Αμερικής έδωσε το δυναμικό παρών.

Ο Ντίνος Σιαμάς, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής ανέφερε ότι «στις εκδηλώσεις συμμετείχαν 105 παιδιά κάτω των 13 ετών και 125 έφηβοι και νέοι επαγγελματίες» και ότι η παρουσία τους εξέπεμψε αισιόδοξα μηνύματα για τον δεύτερο πλέον αιώνα.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου τιμήθηκαν οι Ξενοφώντας Νικολόπουλος, Γεώργιος Σιαμάς και ο αείμνηστος Χαρίλαος Παπαγιάννης σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους στον Σύλλογο και στην Ελευθέριανη Ναυπακτίας. Το βραβείο του Χαρίλαου Παπαπαγιάννη παρέλαβε ο γιος του Φώτιος Παπαγιάννης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Σιαμάς, Ξενοφώντας Νικολόπουλος, Φώτιος Παπαγιάννης, Ντίνος Σιαμάς (πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής) και Γιώργος Σερέτης (πρόεδρος Συλλόγου).

Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Σιαμάς, Ξενοφώντας Νικολόπουλος, Φώτιος Παπαγιάννης, Ντίνος Σιαμάς (πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής) και Γιώργος Σερέτης (πρόεδρος Συλλόγου).

Παράλληλα, απένειμαν υποτροφίες συνολικής αξίας $11.000 σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές. Αμέσως μετά ακολούθησε το ρουμελιώτικο ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Γιάννη Παπαστεφάνου και τους Ελενα Παναγή, τον Γιώργο Βελισάρη και τον Κώστα Τριανταφύλλου στο κλαρίνο.

Ο Αλέξανδρος Μπαρμπαγιάννης μας πληροφόρησε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 100ετηρίδα ξεκίνησαν το καλοκαίρι με την πολιτιστική εβδομάδα που διοργάνωσαν στην Ελευθέριανη και το μεγάλο αντάμωμα στο οποίο συμμετείχαν χίλια και πλέον άτομα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Σερέτης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους αριστούχους μαθητές και φοιτητές που τιμήθηκαν και έλαβαν υποτροφίες συνολικής αξίας έντεκα χιλιάδων δολαρίων. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

«Το χωριό μας έχει 130 σπίτια και οι περισσότεροι Ελευθεριανίτες κατοικούν στην Αθήνα και στην Αμερική και κάθε καλοκαίρι το χωριό μας πλημμυρίζει από τους απόδημους», είπε ο κ. Μπαρμπαγιάννης.

Ο Χρήστος Θωμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Η Αγία Παρασκευή», υπογράμμισε ότι είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχει σε εκδηλώσεις των συγχωριανών του στην Αμερική και ότι οι εκδηλώσεις τις εκατονταετηρίδας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τη νεότερη γενιά να συμμετέχει στις εκδηλώσεις και να επιμένει ελληνικά. Η ενότητα των Ελευθεριανιτών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική είναι αρραγής και αποτελεί εγγύηση για το μέλλον των συλλόγων μας», πρόσθεσε. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δύο σύλλογοι συνεργάζονται στενά και ότι καταλυτικό ρόλο παίζει η αγάπη τους για το χωριό τους.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!