Loading...

Τα κριτήρια αξιολόγησης για το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (Έγγραφο)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ανησυχία επικρατεί στο Μεσολόγγι αφού το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων βρίσκεται σε δεινή θέση με την αναδιοργάνωση των κέντρων και στρατοπέδων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με στόχο την μείωση των λειτουργικών δαπανών το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να κλείσει στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, αν και μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι επίκειται να κλείσουν τα παραδοσιακά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Ωστόσο από την απάντηση που δίνει ο υπουργός Πάνος Καμμένος σε ερώτηση που του τέθηκε μέσω Κοινοβουλευτικού ελέγχου. ο ΥΕΘΑ αναφέρει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης των στρατοπέδων και προαναγγέλλει ανάλογες ρυθμίσεις σε “αριθμό στρατοπέδων σε όλη την ελληνική επικράτεια”, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες σε ποια αναφέρεται.

Σύμφωνα με το www.armyvoice.gr, η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των νεοσυλλέκτων εντάσσεται στη γενικότερη, εν εξελίξει, διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, µε γνώμονα πάντοτε τον εξορθολογισµό των λειτουργικών δαπανών και την επίτευξη οικονομίας κλίµακος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος απάντησε γραπτώς:

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κύριος Ευάγγελος Καρακώστας με θέμα «Κάθετα αντίθετη η κοινωνία της Βοιωτίας στην κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου και Πυροβολικού σε Λαμία και Θήβα» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο αυτό, µέρος των κυριότερων κριτηρίων που θα ληφθούν υπόψη για την αξιολόγηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) είναι τα παρακάτω:
– Ο χωροταξικός σχεδιασµός.
– Η κάλυψη όσο το δυνατόν ευρύτερων γεωγραφικών διαμερισμάτων.
– Οι ιδιαιτερότητες και τα πληθυσμιακά δεδομένα εκάστης περιοχής, µε σκοπό την ικανοποίηση κοινωνικών κριτηρίων.
– Τυχόν άλλοι ιδιαίτεροι παράγοντες, κατά περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των υποδοµών, η πρόκληση δεν αφορά µόνο στα ΚΕΝ, αλλά σε αριθµό στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Στο παραπάνω πλαίσιο, εξετάζονται τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλίζεται η εξοικονόμηση πόρων και η πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των μέσων και των υποδομών.

Το επίσημο έγγραφο





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!