Loading...

Στηρίζουμε την «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Βάλε την δική σου ηλεκτρονική υπογραφή για να πάρει «σάρκα και οστά» η πρόταση που αφορά τη διαμόρφωση ενός δικτύου πολιτιστικών και φυσιολατρικών διαδρομών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Γιατί είναι σημαντικό;

Στη προσπάθεια, να ισχυροποιηθεί η βούληση των πολιτών της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ώστε να ενταχθεί στα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα: «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας», που προτείνει το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” και ο “ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ”, ζητάμε και την δική σου υπογραφή!!!

Το πρόγραμμα έχει στόχο τη «συνένωση» των διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων της Αιτωλοακαρνανίας, με κύριο άξονα τα 5 αρχαία θέατρά της, με παράλληλη αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, σε μια ενιαία διαδρομή και την προβολή της σε στοχευμένο κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε η Διαδρομή να αποτελέσει μια αξέχαστη πολιτιστική‐τουριστική εμπειρία,

Αναλυτικότερα:
ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας τόπος με γνωστό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο. Ωστόσο δεν υποδέχεται παρά το 2% της τουριστικής κίνησης της χώρας. Αν μάλιστα τον διασχίσει κανείς, έρχεται αντιμέτωπος με μια εικόνα παραίτησης και εγκατάλειψης. Σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές, έλλειψη απαραίτητης σήμανσης, κακό εσωτερικό οδικό δίκτυο. Οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι του νομού, αγνοούν ή δυσκολεύονται να εντοπίσουν σημεία πολιτιστικού ή άλλου ενδιαφέροντος, γιατί ο τόπος βιώνει μια μόνιμη απαξίωση από την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση.

Μέσα σε αυτή την παγιωμένη κατάσταση παθητικότητας, έχει έρθει στο προσκήνιο μια πρόταση συγκροτημένη, με ώριμες μελέτες και έτοιμη προς εφαρμογή: η «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας» του σωματίου “ΔΙΑΖΩΜΑ” και του “ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ”. Η πρόταση αφορά τη διαμόρφωση ενός δικτύου πολιτιστικών και φυσιολατρικών διαδρομών στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα Μακύνειας, Καλυδώνας, Νέας Πλευρώνας, Οινιαδών και Στράτου, και έχει στόχο την οργανική σύνδεση των αρχαίων θεάτρων με τα σημαντικότερα σημεία φυσικού κάλλους της Αιτωλοακαρνανίας. Αφορά την υλοποίηση εργασιών προστασίας και αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτά και τη δημιουργία μικρών θεματικών μουσείων, σχετικών με τον φυσικό πλούτο του νομού μας. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αναμένεται να αλλάξει το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ του τόπου μας.

Όμως, η «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με τη βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Αυτοί είναι οι φορείς που αποφασίζουν ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν.

Η διαδρομή

Το διάστημα που διανύουμε είναι αυτό κατά το οποίο θα επιλεγούν τα έργα προς χρηματοδότηση στον νομό μας και είναι διάστημα κρίσιμο για την τύχη της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού»: οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας μπορούν να πιέσουν για να δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στην χρηματοδότηση έργων που θα ενισχύσουν τουριστικά τον νομό, θα βελτιώσουν την εικόνα του, θα κάνουν ελκυστικότερο και γνωστότερο τον πλούτο του. Είναι η ώρα για τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να απαιτήσουν να γίνει κάτι σημαντικό για τον τόπο τους.

Η “ΔΡΩ‐Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία”» καλεί όλες και όλους να στηρίξουν με την υπογραφή τους τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού», ώστε η κεντρική/περιφερειακή διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί άλλος χρόνος για τον νομό μας. Να κατανοήσουν ότι ήρθε η ώρα να μπει και η Αιτωλοακαρνανία στον πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη της χώρας.

Πατήστε ΕΔΩ και υπογράψετε γιατί αυτή είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Διαζώματος.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!