Loading...

Αιτωλοακαρνανία: 1.115 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η πρώτη φάση της απογραφής των ζημιών που προκλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έπειτα από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας κατέγραψαν τις ζημιές στις επιχειρήσεις, ενώ οι δήμοι κατέγραψαν τις ζημιές σε κατοικίες.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η αποτύπωση της κατάστασης έχεις ως εξής:

  • Στο δήμο Μεσολογγίου υπέστησαν ζημιές 52 κατοικίες και 13 επαγγελματικοί χώροι.
  • Στο δήμο Αγρινίου υπέστησαν ζημιές 1.051 κατοικίες και 64 επαγγελματικοί χώροι.
  • Στο δήμο Αμφιλοχίας υπέστησαν ζημιές 12 κατοικίες, 9 επαγγελματικοί χώροι και μία αποθήκη.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «επόμενο βήμα είναι η έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Υποδομών, μέσω της οποίας θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων και την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων προς τους πληγέντες».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή του προς το υπουργείο Υποδομών και τις αρμόδιες διευθύνσεις αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, ζήτησε την οριοθέτηση των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, με την έκδοση σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης , για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, λόγω των πλημμυρών, και την ένταξή τους σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

«Η παρέμβασή μας στοχεύει στην άμεση αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στις περιουσίες των πολιτών, με την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Από την πρώτη στιγμή που οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας κινηθήκαμε με γρήγορους ρυθμούς, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, ώστε να επανέλθει σύντομα η καθημερινότητα στους πληγέντες συμπολίτες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!