Loading...

Η καταξιωμένη πορεία της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων «Σαώ» από το Νεοχώρι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μετράει 31 χρόνια ζωής με τεράστια συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του Μεσολογγίου και υπό τις οδηγίες του μαέστρου Σπύρου Χολέβα έχει αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια. 

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Νεοχωρίου Μεσολογγίου ιδρύθηκε το έτος 1986 από τον φορέα “Στέγη Πολιτισμού Νεοχωρίου”. Πρωτεργάτης της ίδρυσης της ήταν ο Λευτέρης Μαυράκης.

Το έτος 2015, η ορχήστρα, συνεχίζει να λειτουργεί υπό τον φορέα “Δράση Νεοχωρίου” ο οποίος από τον Απρίλιο του 2016 συμπράττει με την ΣΑΩ Α.Β.Ε.Ε. Μαέστρος και δάσκαλος της Ορχήστρας από το 1993 είναι ο μουσικός Σπύρος Χολέβας.

Τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες της Ορχήστρας είναι μεγάλες αφού συνεργάστηκε το 2016 με τον Μανώλη Μητσιά και το 2017 με τον Μάριο Φραγκούλη, στη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιαδών και τον Γιώργο Περρή, με παρουσία στην τηλεοπτική εκπομπή “Στην Υγειά μας ρε παιδιά” όπου συνόδευσαν σε πέντε κομμάτια την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Ελεονώρα Ζουγανέλη, τον Τάκη Ζαχαράτος. 

Οι σημερινές επιτυχίες, της ορχήστρας, έχουν την αναφορά και τις ρίζες τους στο χθες. Από το 1986 που δημιουργήθηκε το πρώτο σχήμα της ορχήστρας έχουν περάσει 31 χρόνια. Το εγχείρημα των πρώτων εμπνευστών πέτυχε και η ορχήστρα εδραιώθηκε απόλυτα αποτελώντας πλέον θεσμό.

Τόσο το μεράκι των νέων παιδιών της περιοχής όσο και προσπάθεια του Σπύρου Χολέβα έχουν επιτελέσει ένα θαύμα στην περιοχή που σημειωτέον είναι αγροτική. Βέβαια, η συμμετοχή στην ορχήστρα και καταξιωμένων μουσικών καθώς και η σύμπραξη με την ΣΑΩ Α.Β.Ε.Ε. προσδίδουν άλλες προοπτικές για το μέλλον. Οι επιτυχίες της σημερινής ορχήστρας είναι πλέον δεδομένες και σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια.

Στιγμιότυπο από πρόβα | Έτος 2003
Η ορχήστρα συνοδεύει τον Μανώλη Μητσιά στο λιμάνι Μεσολογγίου | Έτος 2016
Από συνεργασία με τον Μάριο Φραγκούλη στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων | Έτος 2017
Ο μαέστρος της ορχήστρας Σπύρος Χολέβας
Ο Σπύρος Χολέβας επί τω έργω
Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Νεοχωρίου στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» του Σπύρου Παπαδόπουλου

Κείμενο: Γιάννης Γιαννακόπουλος





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!