Loading...

Έρχεται το Σάββατο 20 Μαΐου ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Acheloos Run»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια ιδιαίτερη διοργάνωση για την περιοχή των Οινιάδων και για την προώθηση του αθλητισμού στο νομό διοργανώνει η ομάδα Oiniades Running Team.

Ο Σύλλογος Δρομέων «Oiniades Running Team» σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Bootcamp», το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου & την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν Αγώνες Δρόμου με την επωνυμία: 1ος Αγώνας Δρόμου «Acheloos Run».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΪΟΥ 2017

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΝΕΟΧΩΡΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

3. ΑΓΩΝΕΣ: 5ΚΜ-10ΚΜ-3ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ) ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ 1000μ. (ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

4. ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ (ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ) ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

5. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

19.00 για τα 10ΚΜ
19.05 για τα 5ΚΜ
19.45 για τα 3ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ)
19.15 για τα 1000μ. (ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

6. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ο αγώνας δρόμου τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με σκοπό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

7. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Η διαδρομή διασχίζει μια μαγευτική περιοχή της Αιτωλοακαρνάνικης πεδιάδας, δίπλα στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του Αχελώου ποταμού, κοντά στην αρχαία πόλη των Οινιαδών που φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου, αλλά και δίπλα από Βυζαντινά μνημεία όπως αυτό της Επισκοπής Μάστρο. Οι δρομείς κατά τη διάρκεια των αγώνων τους περνούν πάνω από τα γεφύρια του Αχελώου.

Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη χωρίς καμία κλίση, θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα έχει ανά χιλιόμετρο ένδειξη σε ευδιάκριτο σημείο. Σταθμοί τροφοδοσίας (νερό) θα βρίσκονται στο 2,5ο ΚΜ, στο 5ο ΚΜ και 7,5ο ΚΜ καθώς επίσης και στον τερματισμό.

Η διαδρομή θα είναι ασφαλής και θα υποστηρίζεται από την Τροχαία Μεσολογγίου, από εθελοντές και από ποδηλάτες εθελοντές. Η διαδρομή θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται στο Νεοχώρι και θα διασχίζει το παραποτάμιο, ιστορικό χωριό της Κατοχής. Όλοι οι δρομείς θα ενθαρρύνονται από τους φιλόξενους κατοίκους και των δύο χωριών. Παρακάτω επισυνάπτονται οι χάρτες των διαδρομών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο δρόμο των 10ΚΜ μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2000 και άνω και στους δρόμους των 5ΚΜ και 3ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ) μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2003 και άνω. Τέλος στο δρόμο των 1000μ. συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, για τους οποίους οι κηδεμόνες τους θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για την υγιή τους κατάσταση. (Πρότυπο δήλωσης υπάρχει στο τέλος της προκήρυξης.
Υπεύθυνες δηλώσεις, επίσης, θα υπάρχουν και στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα).

8. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των 5ΚΜ και 10ΚΜ (με κύπελλα) και θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους τερματίζοντες δρομείς. Επίσης, θα βραβευθούν και οι παρακάτω κατηγορίες:

ΑΝΔΡΕΣ
18-29
30-39
40-49
50+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
18-29
30-39
40+

Στους αγώνες των 1000μ. θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι-ες νικητές των μαθητών των γυμνασίων και των μαθητών των δημοτικών σχολείων.

9. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε στον σύνδεσμο site: www.acheloosrun.gr μέχρι την Τρίτη 16 Mαϊου 2017. Το αντίτιμο της συμμετοχής θα είναι πέντε (5) ευρώ. (Το ποσό αυτό ισχύει μόνο για τους δρόμους των 10ΚΜ και 5ΚΜ.) Ολοι οι αθλητές των 5ΚΜ & 10ΚΜ θα παραλάβουν τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής θα μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του αγώνα για τις δηλώσεις , Σορόγκα Χρίστο, τηλέφωνο 6973 384152.

Οι δρομείς των δρόμων 3ΚΜ και 1000μ. μπορούν να δηλώνονται έως μια (1) ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων τους.

10. ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Θα παρέχεται ο αριθμός συμμετοχής, τεχνικό μπλουζάκι, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το αναμνηστικό μετάλλιο, η τροφοδοσία νερού, μπανάνας, τοπικό γλυκό και ανάρτηση αποτελεσμάτων σε επίσημα δρομικά sites.

11. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται 19 Μαίου από τις 18.00 – 21.00 κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών (παλιό Δημαρχείο) και την ημέρα του αγώνα, από τις 15.30-18.00 από την γραμματεία του αγώνα στο σημείο εκκίνησης.

12. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ: Οι διοργανωτές έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη δωρεάν μετακίνηση δρομέων (με λεωφορείο), ύστερα από συνεννόηση και εφόσον υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του αγώνα για την μετακίνηση, Σύρρο Κων/νο, τηλέφωνο 6937 059911 και Σορόγκα Χρίστο, τηλέφωνο 6973 384152.

13. ΓΕΝΙΚΑ: Το ξενοδοχείο Liberty στο Μεσολόγγι προσφέρει λόγω του αγώνα για κάθε άτομο 15 ευρώ χωρίς πρωινό και 17.5 ευρώ με πρωινό. Πληροφορίες: τηλέφωνα:(+30) 26310 28050 (+30) 26310 24560).

Επίσης θα υπάρχει Ιατρική κάλυψη από δύο ιατρούς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Υποστήριξη θα υπάρξει και από το Σώμα Ελλήνων Διασωστών.

Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα θα μπορείτε να δείτε στο facebook: Oiniades Running Team και στο site: www.acheloosrun.gr
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!