Loading...

Ο «πλούτος» της Δυτικής Ελλάδας ενθουσίασε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση MITT 2017


Μοιραστείτε το άρθρο...

Θετικές εντυπώσεις άφησαν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας στη πέμπτη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως που έγινε στη Μόσχα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει την παρουσίαση του σημαντικού τουριστικού, πολιτιστικού, ιστορικού, θρησκευτική, φυσικού και περιβαλλοντικού της πλούτου σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, στο πλαίσιο του σχεδίου τουριστικής προβολής.

Μία ακόμη σημαντική παρουσία, ήταν αυτή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα (14-16 Μαρτίου), η οποία θεωρείται ως η πέμπτη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως και συμμετείχαν πάνω από 1.600 περίπτερα από όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 300.000.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ, που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στη Διεθνή Έκθεση, ανάμεσα σε άλλες Περιφέρειες, τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις από τον τομέα του τουρισμού.

Εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Μπούνια, στελέχη της Περιφέρειας, καθώς και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της ΠΔΕ, οι οποίοι καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης συνομίλησαν με στελέχη τουρισμού, τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, bloggers και παρουσίασαν τις δυνατότητες για τουρισμό στην Περιφέρεια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Στα εγκαίνια του περιπτέρου την πρώτη μέρα της λειτουργίας της έκθεσης, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων εκπροσώπων του ΕΟΤ, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, όπου και παρέθεσε δεξίωση στην Πρεσβεία. Εκεί ο κ. Μπούνιας, διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την στήριξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αποστόλου Κατσιφάρα, στο δύσκολο έργο που πραγματοποιεί στην Ρωσία και του μετέφερε ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στην Περιφέρεια.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για αρκετή ώρα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις άυλες αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς, το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει τη φετινή χρονιά που ενδέχεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατομ. τουρίστες από την Ρωσία, και πως μπορεί αυτό να έχει αυξητικές τάσεις τα επόμενα χρόνια, ενώ εξέθεσε και τους προβληματισμούς του για το θέμα της βίζας, όπου ο Πρέσβης τον διαβεβαίωσε ότι φέτος υπάρχει η δυνατότητα να εκδίδεται η βίζα έως εντός δύο ημερών από την αίτησή της.

Να σημειωθεί πως το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και απήχηση στον κόσμο, όπου είχε την ευκαιρία να γευθεί τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και να ενημερωθεί από το πλούσιο έντυπο της Περιφέρειας.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!