Loading...

Παραδοσιακός τραχανάς από την Κατοχή Μεσολογγίου: Το φαγητό που έθρεψε γενιές (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στο χωριό Κατοχή, συναντήσαμε τη Γιάννα, η οποία μας έδειξε βήμα-βήμα πώς παρασκευάζεται ο παραδοσιακός τραχανάς, όπως τον έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.

Με πρόβειο γάλα, σιτάρι και πολύ μεράκι, η διαδικασία αυτή κρύβει μέσα της μνήμες μιας άλλης εποχής – των φτωχικών αλλά γεμάτων γεύση χρόνων.

Μια γαστρονομική παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά, φτιαγμένη με αγάπη και κόπο, ώστε να μη χαθούν τα ήθη και τα έθιμά μας.

Παραγωγή: Greek Village Life, ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ







Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!