Loading...

Επισκέφθηκε την Αιτωλοακαρνανία ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφτηκε την Δευτέρα 5/2 ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και μεταποιητικών μονάδων, καθώς και με θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτο Ζαμπάρα, την πρώην Βουλευτή Μ. Τριανταφύλλου, τον πολιτευτή Γ. Θεοδωράκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ξενάκη και Π. Μανδέλο, ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε στο Μεσολόγγι το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Ένωση» όπου είχε συνάντηση με συνεταιριστές με σκοπό να συζητηθούν τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ΤΟΈΒ Μεσολογγίου όπου ενημερώθηκε από το συμβούλιο για τα προβλήματα που δημιουργεί η υψηλή τιμή του ρεύματος στη λειτουργία των αντλιοστασίων και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής αλλά και την ανάγκη της λειτουργίας των ενεργειακών κοινοτήτων.Στο Νεοχώρι είχε συνάντηση με εκπροσώπους των Συνεταιρισμών Βιοκαλλιεργητών Έλιάς & Έσπεριδοειδών Νεοχωρίου, οι οποίοι ανέλυσαν μια σειρά από προτάσεις για την ανάπτυξη των προϊόντων τους και την αύξηση των εξαγωγών στηρίζοντας έτσι άμεσα το Έθνικό Έισόδημα.

Κατόπιν μετέβηκαν στο συσκευαστήριο ψαριών της ΣΑΩ όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα, τις προοπτικές του κλάδου και τις δυνατότητες στήριξης από την κεντρική εξουσία.Στην περιοχή της Σταμνάς Αιτωλικού επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του τυποποιητηριου ελιάς καλαμών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου –Ναυπακτίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αρχαία Ωλένεια» που δημιουργηθηκε το 2017 και ασχολείται αποκλειστικά με προώθηση και αγορά ελιών και ελαιολάδου που παράγονται στον Δήμο Μεσολογγίου. Ο κ. Κόκκαλης συμφώνησε πως η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και της θρεπτικής αξίας των τροφίμων από το χωράφι έως το τραπέζι του καταναλωτή και οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, είναι ο καλύτερος δρόμος για την ανάπτυξη της περιοχής.

Καταλήγοντας στο Αγρίνιο ο κ. Κόκκαλης, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Αγροτών και Κτηνοτροφών Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι του μετέφεραν τους προβληματισμούς και τα αιτήματα που τους οδήγησαν στις κινητοποιήσεις.Αμέσως μετά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε: «Ένας τόπος με τόσα πλεονεκτήματα και δυνατότητες, με ανθρώπους εργατικούς και κορυφαία αγροτροφικά προϊόντα διεθνώς αναγνωρισμένης ποιότητας, χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αντί αυτού η κυβέρνηση καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ ότι προτείνει μέτρα ακοστολόγητα και αναρωτιέται πού θα βρεθούν τα χρήματα. Οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Αποτελεί θράσος να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση που με την ανεπάρκειά της επέφερε κόστος άνω των 2 δισ. ευρώ για τα αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προγραμμάτων που χάθηκαν στην Θεσσαλία και όπου αλλού ήθελαν να εξυπηρετήσουν τους φίλους και ημετέρους. Έίναι προφανές πως η κυβέρνηση υπό την πίεση των αγροτικών μπλόκων προσπαθεί με επικοινωνιακούς ελιγμούς, δίνοντας τα αυτονόητα, να κοροϊδέψει τους αγρότες» συμπληρώνει ο κ. Κόκκαλης.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!