Loading...

Νικόλαος Εμμανουήλ: Ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τις μνήμες από τις καπνόριζες του Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο κύριος Νικόλαος Εμμανουήλ είναι ένα πραγματικό παράδειγμα αφοσίωσης στην επιστήμη και τη φύση, και η συνέντευξή μας μας ανοίγει ένα παράθυρο στην πορεία της ζωής του. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αγρίνιο, ήδη από μικρή ηλικία ανέπτυξε μια σφοδρή αγάπη για τη φύση και τα έντομα. Οι εκδρομές και η ορειβασία ήταν επίσης μέρος της ζωής του, δίνοντάς του την ευκαιρία να εξερευνήσει την πλούσια ελληνική φύση.

Η δάσκαλα του στο δημοτικό σχολείο τον ενέπνευσε να συνεχίσει τις σπουδές του, και με την οικογένειά του μετανάστευσε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε το γυμνάσιο και το λύκειο. Με υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό, επέλεξε να εμβαθύνει στην εντομολογία, ανακαλύπτοντας έτσι τον κόσμο των μικρών οντοτήτων που κρύβονται στη φύση μας.

Με την επιστροφή του στο Πανεπιστήμιο ως καθηγητής, συνέχισε να διδάσκει και να ερευνά, αφιερώνοντας τη ζωή του στην κατανόηση της φύσης και της εντομολογίας. Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό. Ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την ύπαρξη του ακάριου Βαρρόα στην Ελλάδα, το οποίο απειλούσε τα μελίσσια. Σε συνεργασία με συναδέλφους του, κατάφεραν να βρουν τη θεραπεία για αυτό το πρόβλημα.

Σήμερα ο κ. Εμμανουήλ ως ομότιμος Καθηγητής του Γ.Π.Α. και μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας, προτρέπει τους νέους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις που θα τους καθιστούν καλύτερα εξοπλισμένους για την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία και φύση.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι σήμερα, όπως η εισαγωγή εξωτικών προϊόντων όπως το γάλα και το κρέας, καθώς και το πρόβλημα των λύκων που απειλούν την επιβίωσή τους. Αυτά τα προβλήματα έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αρνητικά την κτηνοτροφία και την ποιότητα της ζωής στην ύπαιθρο.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο κύριος Εμμανουήλ μας προτρέπει να είμαστε προσεκτικοί και φροντιστές της φύσης που μας περιβάλλει. Μας υπογραμμίζει ότι βρισκόμαστε σε μία πλούσια χώρα, καθώς η Ελλάδα διαθέτει μια μοναδική βιοποικιλότητα και φυσική ομορφιά. Ωστόσο, μας καλεί να αναρωτηθούμε πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πλούτος αν δεν φροντίσουμε να τον προστατεύσουμε και να συμβάλλουμε στη διατήρησή του.

Συνοψίζοντας, η ιστορία του κυρίου Νικόλαου Εμμανουήλ είναι μια έμπνευση για όλους μας να εξερευνούμε τη φύση, να αναζητούμε τη γνώση και να αγωνιζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος. Μας υπενθυμίζει ότι είμαστε κληρονόμοι μιας πλούσιας φύσης και ότι είναι καθήκον μας να την διατηρήσουμε για τις μελλοντικές γενιές.

Κείμενο – συνέντευξη: ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!