Loading...

4 ενδιαφέροντα facts για την Σαντορίνη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το νησί των ερωτευμένων είναι φημισμένο για τις υπέροχες παραλίες του με την μαύρη άμμο, την εκπληκτική θέα του, ιδίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τις ανεπανάληπτες κρουαζιέρες που προσφέρουν οι υπηρεσίες rentaboat Santorini https://santoriniboatrental.gr/, αλλά και τα μοναδικά τοπία του. Ακόμη και αν έχετε επισκεφτεί πολλές φορές την Σαντορίνη, σίγουρα υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που δεν γνωρίζετε για αυτή. Βρείτε παρακάτω τέσσερα factsγια την Σαντορίνη που θα σας φανούν πολύ ενδιαφέροντα.

Όνομα προέλευσης του νησιού

Η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα οφείλει το όνομά της στον ιδρυτή της, τον Θήρα, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί από την Σπάρτη τον 10ο αιώνα π.Χ.Αργότερα, όταν οι Βενετοί έφτασαν στο νησί, κατά τον 12ο αιώνα π.Χ. το ονόμασαν ‘SantaIrina’, λόγω του ναού της Αγίας Ειρήνης που βρισκόταν στην Περίσσα ή την Θηρασιά. Από εκεί προήλθε και η γνωστή έως και σήμερα ονομασία Σαντορίνη.

Ιστορικά μέρη του νησιού

Στην Σαντορίνη βρίσκεται μια από τις χρονολογικά νεότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Συγκεκριμένα, οι αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή του Ακρωτηρίου έφεραν στο φως μια ολόκληρη αρχαία πόλη που καλύφθηκε από ηφαιστειακή λάβα κατά την έκρηξη του περίφημου ηφαιστείου της Σαντορίνης. Πολλά κτήρια και μνημεία της πόλης έχουν μείνει ανέπαφα από την τρομερή καταστροφή και μπορείτε να τα δείτε στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και να μάθετε την ιστορία τους.

Τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης

Το πανέμορφο νησί του Αιγαίου είναι γνωστό για το εύφορο χώμα του λόγω του σεισμού. Χάρη στην καλλιεργήσιμη γη του διαθέτει η Σαντορίνη παράγει εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα διεθνούς φήμης. Ανάμεσά τους βρίσκεται το Σαντορινιό κρασί, και συγκεκριμένα η ποικιλία Vinsanto, η φάβα Σαντορίνης και το ντοματάκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, να γίνει πελτές ή η βάση για νόστιμους, μοσχομυριστούς ντοματοκεφτέδες.

Λιμάνι & σημαδούρες

Αν έχετε ταξιδέψει στην Σαντορίνη με το πλοίο, σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι στο λιμάνι ένα θαλάσσιο τμήμα είναι περικυκλωμένο από σημαδούρες και έχετε αναρωτηθεί περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για το μέρος όπου βυθίστηκε το 2007 το κρουαζιερόπλοιο SeaDiamond, λόγω πρόσκρουσης. Τα απομεινάρια του πλοίου βρίσκονται ακόμη στην θάλασσα, ενώ η περιοχή προστατεύεται ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση της θάλασσας.





Μοιραστείτε το άρθρο...

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!