Loading...

4,8 εκ. ευρώ για το νέο Διοικητήριο του Δήμου Ναυπακτίας από το «Τρίτσης»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 4,8 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου Δήμου Ναυπακτίας.

Με τίτλο «Επανάχρηση και Επέκταση ημιτελούς κτηρίου κολυμβητηρίου για την πλήρη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας», το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός νέου Διοικητηρίου που θα στεγάσει το σύνολο των Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων, στην ανατολική πλευρά του ΣΚΑ με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, που για δεκαετίες παρέμεναν ημιτελείς.  Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται επιφάνεια δόμησης 3.000 τμ. με υπόγειο 850 τ.μ., ισόγειο 1.010 τ.μ., και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 700 τμ. σε συνολική έκταση 10 στρεμμάτων.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Δεσμευτήκαμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια ζητήματα η συγκεκριμένη εξέλιξη μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα. Οι στόχοι που έχουμε θέσει με την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου είναι πολύ συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και ουσιαστικοί: 

  • Αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου που για χρόνια παραμένει σε εγκαταλελειμμένη και παντελώς αναξιοποίητη.
  • Ενεργειακή αυτονομία.
  • Εξοικονόμηση έως και 140.000 ευρώ σε ετήσια βάση από τη μείωση των ενοικίων που καταβάλλουμε σήμερα.
  • Βελτίωση της καθημερινής απόδοσης των υπηρεσιών καθώς θα είναι πλέον εφικτή η μεταξύ τους αλληλεπίδραση.
  • Περιορισμός των μετακινήσεων των εργαζομένων και της ταλαιπωρίας των δημοτών.
  • Διευκόλυνση της πρόσβασης εργαζομένων και δημοτών καθώς θα υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων θέσεων  στάθμευσης, αλλά και επιλογή πρόσβασης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Σημαντική αποσυμφόρηση στο κέντρο της Ναυπάκτου, κυρίως πέριξ του κεντρικού κτηρίου του Δημαρχείου.

Οι ανάγκες αναπτύσσονται διαρκώς και η Ναυπακτία δικαιούνται ένα Διοικητήριο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ταυτόχρονα θα απαλλάσσει τον δήμο από τα σοβαρότατα κόστη των ενοικίων που μας ταλαιπωρούν χρόνια και τις σημαντικές ενεργειακές επιβαρύνσεις. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και καταβάλλουμε με σοβαρότητα και συνέπεια κάθε προσπάθεια για να τον επιτύχουμε, πάντα με γνώμονα των συμφέρον των δημοτών».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!