Loading...

Μάζεψαν υπογραφές στα Κλεισορρεύματα για να ζητήσουν αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Μοιραστείτε το άρθρο...

102 κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Κλεισορευμμάτων του Δήμου Αγρινίου υπέγραψαν επιστολή προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τον Δήμο και τον Συνήγορο του Πολίτη με την οποία ζητούν την άμεση υλοποίηση υποδομών και έργων που θα τους θωρακίσουν από πλημμυρικά φαινόμενα όπως του 2017.

Πρόκειται για μια απεγνωσμένη κίνηση των κατοίκων του χωριού που έως τώρα έχουν λάβει μόνο υποσχέσεις. Με το έγγραφο αυτό αποσκοπούν να φτάσει ψηλά το θέμα και επιτέλους να αποτραπεί ο σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος ή και δυστυχήματος και να αποκατασταθούν αστοχίες που προκλήθηκαν μετά την καταστροφική πλημμύρα στις 2 Δεκεμβρίου του 2017.

Όπως αναφέρουν εντός των ορίων της κατοικημένης περιοχής της τοπικής κοινότητας διέρχεται χείμαρρος επικίνδυνος για πλημμύρα παρόμοια με αυτή πριν τέσσερα χρόνια στην οποία υπήρχαν καταστροφές και πολλές απώλειες περιουσιών και παραλίγο ζώων.

Για όλα τα παραπάνω τονίζουν την αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης στον χείμαρρο, την εκτέλεση των αναγκαίων έργων με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών ροής του νερού και την μείωση των κινδύνων από τις πλημμύρες ,τον έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθέσεων φερτών υλικών.

Τέλος, σημειώνουν ότι μετά τις πλημμύρες του 2017 με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε τοποθέτηση ογκόλιθων στα πρανή της κοίτης σε δύο σημεία με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να τους παρασύρει το νερό κατά μήκος της κοίτης, δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους μιας νέας πλημμύρας.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!