Loading...

Συνεχίζεται σε Θύαμο και παλιό Χαλκιόπουλο οι εκδηλώσεις για το 1821 του Δήμου Αμφιλοχίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με δύο ημερίδες στο Θύαμο και το παλιό Χαλκιόπουλο συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αμφιλοχίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:00 στην πλατεία του Θυάμου (Σύντεκνο), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητές τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνο («Βάλτος και Ραδοβύζι»), τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Απόστολο Τσακούμη («Σύντεκνο και Βαλμάδα») και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμά Μπάκα («Η ζωή και η Δράση του Γεωργίου Καραϊσκάκη»).

Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 ακολουθεί πολυθεματική εκδήλωση στην πλατεία του παλιού Χαλκιόπουλου, η οποία περιλαμβάνει: Περιβαλλοντική δράση – περιήγηση στα μονοπάτια των κλεφταρματολών στις 14:00, ενώ στις 18:30 ακολουθεί εκδήλωση με τους παρακάτω εισηγητές: τον δικηγόρο Παναγιώτη Νικολόπουλο («Ιστορικά Μονοπάτια του Βάλτου – πρόταση αξιοποίησης τους»), τον πολιτικό μηχανικό, προέδρο του φορέα «Χερσόνησος Αίμου» Γιώργο Γεωργού («Το Αθάνατο κλέφτικο τραγούδι και η σημασία του, Σαρακατσάνικη στάνη – η οικονομική & στρατιωτική της συνεισφορά στον αγώνα του 1821») και τον κτηνίατρο Ιωάννη Αραβανή («Σύγχρονη Ορεινή Κτηνοτροφία & η Βιωσιμότητά της σήμερα»).

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ο καταγόμενος από το Χαλκιόπουλο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, βραβευμένος συγγραφέας-πεζογράφος Ανδρέας Μήτσου, ενώ θα παραβρεθούν και απόγονοι του ήρωα Κατσαντώνη.

Το πρόγραμμα των ημερίδων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με εκδηλώσεις σε κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας.

 








Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!