Loading...

Με εξέχουσες προσωπικότητες και ισχυρούς συμβολισμούς η επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια στην Ανάληψη Θέρμου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια επετειακή εκδήλωση που θα μείνει για πολλά χρόνια στη μνήμη των Αναληψιωτών, διοργανώθηκε το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021  υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και θα προβληθεί μέσω του καναλιού New Greek TV στους Έλληνες ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η Ανάληψη Θέρμου προσέλκυσε περισσότερους από 100 ανθρώπους σε μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας» που τα τελευταία χρόνια με τις δράσεις του έχει αναβαθμίσει την ταυτότητα του χωριού που γίνεται πλέον πόλος έλξης για επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και για τους λάτρεις της φύσης, της ιστορίας και της παράδοσης.

Τα βλέμματα της όμορφης βραδιάς μαγνήτισε η παρουσία της Βασίλισσας του Κονγκό Diambi Kabatusuila και του ομογενής Αναληψιώτη και καταξιωμένου επιχειρηματία κ. Sam Stathis οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο από τις ομορφιές της ορεινής Τριχωνίδας, όσο από την φιλοξενία και την αποδοχή του κόσμου.

Η εξαιρετική βραδιά με θέμα «Η Αιτωλική Συμπολιτεία στην Ελληνική Επανάσταση, το Στρατόπεδο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Δερβέκιστα» ξεκίνησε με τον συντονιστή της εκδήλωσης και δημοσιογράφο κ. Θανάση Μπίκα να δίνει τον λόγο στον Πρόεδρο και διοργανωτή κ. Βασίλη Λοΐζο, ενώ ακολούθησαν οι εκλεκτοί ομιλητές οι οποίοι καθήλωσαν το κοινό με τις ενδιαφέρουσες ιστορικές ομιλίες τους. Κατά σειρά μίλησαν ο Πρόξενος του Ελ Σαλβαδόρ κ. Παναγιώτης Κουτσούκος, ο συγγραφέας κ. Γιώργος Σαγώνας, ο ιστορικός κ. Λάζαρος Τσόλκας, ο ερευνητής-καθηγητής κ. Απόστολος Βετσόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού της ομογένειας New Greek TV στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για την περιοχή και τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Τον συντονισμό των γυρισμάτων είχε η λαμπερή τηλεοπτική παραγωγός και υπεύθυνη του καναλιού κα. Γιάννα Νταρίλη η οποία δήλωσε μαγεμένη από τον τόπο και ότι σύντομα οι εικόνες θα γεμίσουν τους δέκτες του ελληνοαμερικανικού τηλεοπτικού κοινού.

Στην εκδήλωση την οποία παρέστησαν επίσης οι Κώστας Καρακόϊδας (Δάσκαλος – Συγγραφέας), Γιώργος Χριστόπουλος (Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Θέρμου), Άρης Τριβλής (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας), Νίκος Χούτας (ιστορικός), Γιώργος Κυριακόπουλος (Πρώην Διοικητής Νοσοκομείου Μεσολογίου), η Τζούλη Τσόλκα (ηθοποιός), Δημήτρης Σπυρόπουλος (Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων και Φίλων Αιτωλοακαρνανίας Αγίου Δημητρίου Αττικής), Νίκος Κωστούλας (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύου Νερού), Αθανάσιος Πούλος (Δάσκαλος) και πλήθος πολιτών.

Την επόμενη μέρα οι επίσημοι καλεσμένοι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου, στο αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου, στο ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στην Ανάληψη και σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής όπου πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις και πλάνα για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!