Loading...

Απίστευτο: Βουλευτές από τη Θεσσαλονίκη έκαναν ερώτηση στην Βουλή για την εγκατάλειψη στο γήπεδο Νεοχωρίου!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την κατάσταση του γηπέδου Νεοχωρίου κατέθεσαν οι βουλευτές Α΄ και Β΄Θεσσαλονίκης Αποστόλος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας της «Ελληνικής Λύσης».

Παρά τις οχλήσεις και τις δημόσιες καταγγελίες του Δ.Σ. του Ομήρου Νεοχωρίου για την εικόνα εγκατάλειψης στο γήπεδο Νεοχωρίου, καμία τοπική αρχή ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού δεν έχει ασχοληθεί με ένα σοβαρό πρόβλημα για ένα μεγάλο χωριό των Οινιάδων.

Τελικά, το ενδιαφέρον προέκυψε από το κόμμα «Ελληνική Λύση»  και τους βουλευτές Α΄ και Β΄Θεσσαλονίκης Αποστόλο Αβδελά και Κωνσταντίνο Χήτα οι οποίοι έκαναν σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Η ερώτηση:

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα του Διαδικτύου, εικόνες πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης θα αντικρίσει όποιος μπει ή θελήσει να αθληθεί στο γήπεδο του Νεοχωρίου, του Μεσολογγίου. Δυστυχώς, ακόμα ένα γήπεδο του Δήμου αυτού έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου, εδώ και δεκαετίες. Εν τω μεταξύ, οι χώροι άθλησης για τον απλό κόσμο και τα σωματεία της περιοχής του Μεσολογγίου λιγοστεύουν δραματικά. Παρά το ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη της λειτουργίας των αθλητικών ακαδημιών, εξ’ αιτίας των παραπάνω προβλημάτων, δεν μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις τους στο γήπεδο του Νεοχωρίου, οι περίπου ογδόντα νεαροί αθλητές, που συμμετέχουν σε αθλητικές Ακαδημίες της περιοχής, λόγω:

α. της υψηλής επικινδυνότητας του αγωνιστικού χώρου (υπάρχουν παντού λακκούβες, ο πλαστικός τάπητας έχει αφαιρεθεί σε πολλά σημεία και δεν υπάρχουν δοκάρια στην εστία), β. τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες είναι πλέον εστία μόλυνσης, ενώ οι παντού υπάρχουσες ρωγμές καθιστούν επικίνδυνους τους χώρους αυτούς για την σωματική ακεραιότητα των χρηστών,

γ. μετά την κοπή των δέντρων στην περίμετρο του εξωτερικού χώρου η περίφραξη έχει καταστραφεί με συνέπεια να υπάρχει άμεση πρόσβαση στη κοίτη του ποταμού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα, στην επισκευή των αποδυτηρίων και στην αποκατάσταση όλων των ζημιών στο γήπεδο του Νεοχωρίου, του Μεσολογγίου, εντός και πέριξ αυτού, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος χώρος άθλησης, καθώς και ο περιβάλλων χώρος του να παραδοθούν αξιοπρεπώς τακτοποιημένοι και ανακαινισμένοι στην τοπική κοινωνία;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η απάντηση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη

Σε απάντηση της Ερώτησης των Βουλευτών κ.κ. Κωνσταντίνου Χήτα και Απόστολου Αβδελά σας ενημερώνουμε ότι η αρμόδια Διεύθυνσή της Υπηρεσίας μας μπορεί να προτείνει για χρηματοδότηση μόνο αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του ΥΠΠΟΑ τομέα Αθλητισμού (Ν. 2515/97 Άρθρο 18 και Ν.2725/99 Άρθρο 50).

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο ή ΝΠΙΔ ή κάθε άλλο νομικό πρόσωπο με κοινωφελείς σκοπούς, σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κλπ).
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!