Loading...

Ο ΣΥΡΙΖΑ «σηκώνει ψηλά» το θέμα των σχολικών κυλικείων


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων, ένας κλάδος που χτυπήθηκε ιδιαίτερα με το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού, ενώ σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς αβεβαιότητας.

Περίπου 8.500 κυλικεία στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας, δημόσιες και ιδιωτικές, παραμένουν κλειστά από τις 3 Μαρτίου με τους ιδιοκτήτες των κυλικείων να βλέπουν τα έσοδά τους να εκμηδενίζονται, ενώ παράλληλα οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές τους να τρέχουν και σε πολλές περιπτώσεις να αναγκάζονται να διαγραφούν από το ΓΕΜΗ και να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης.

Το θέμα των σχολικών κυλικείων έχει «σηκώσει ψηλά» ο ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και στελέχη να ασκούν έντονη κριτική στις κυβερνητικές επιλογές που οδηγεί τα κυλικεία σε λουκέτα με μηδαμινά μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου.

Το θέμα ανέδειξε στις 15 Μαΐου 2020 ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, Σταύρος Καραγκούνης (Διαβάστε ΕΔΩ), με λίγες μέρες μετά να καταθέτουν ερώτηση στον Υπουργό 36 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας, Αλέξανδρου Αυλωνίτη (Διαβάστε ΕΔΩ) και τέλος να ακολουθεί σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2020 η ερώτηση 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη την οποία υπογράφει και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης (Διαβάστε ΕΔΩ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα αποτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου των σχολικών κυλικείων, όπως απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου του σχολικού έτους 2019-2020, μείωση ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια, καθώς και παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις εξαγγελίες Κεραμέως τα κυλικεία επανέρχονται στη λειτουργία τους σε μια «επιστροφή» που θα γίνει με αυστηρούς κανόνες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Όπως επισημάνθηκε όλα τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι σφραγισμένα και προσυσκευασμένα, ώστε να μην είναι εκτεθειμένα.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!