Loading...

Κέντρο Υγείας Κατούνας: Κλειστό τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη


Μοιραστείτε το άρθρο...

Παρά τις  μαζικές κινητοποιήσεις και την υπόσχεση αναβάθμισης από τη νέα κυβέρνηση, παραμένει ακόμη έως σήμερα η υποβάθμιση μιας μονάδας υγείας που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

Κλειστό παραμένει τα απογεύματα και τα βράδια, αλλά και δυο ολόκληρες ημέρες το Κέντρο Υγείας Κατούνας που λειτουργεί ως Περιφερειακό Ιατρείο, με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

Μάλιστα, το κοντινότερο Κέντρο Υγείας που πρέπει να μεταβούν σε έκτακτη περίπτωση είναι το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, μια απόσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία σε εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις. Όπως έγινε άλλωστε πρόσφατα με έναν 62χρονο που ξεψύχησε στην διαδρομή προς Αμφιλοχία.

Η τοπική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και καθησυχάστηκε από τις πρόσφατες υποσχέσεις κυβερνητικών στελεχών για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα και εν μέσω υγειονομικής κρίσης, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και η κραυγή αγωνίας συνεχίζεται διαδικτυακά από πολίτες του Ξηρομέρου.

Ακολουθεί το άρθρο του Βαγγέλη Κούτιβη, κατοίκου Κατούνας και τοπικού blogger:

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος και κατ΄επέκταση του Ξηρομέρου είναι η δυσλειτουργία του “κέντρου Υγείας” Κατούνας με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα των πολιτών.Α

Είναι γνωστό πια σε όλους ότι οι εφημερίες έχουν καταργηθεί εντελώς και το Κ.Υ. έχει γίνει ένα απλό περιφερειακό ιατρείο το οποίο το μεσημέρι κλείνει, ενώ τα Σαββατοκύριακα παραμένει ερμητικά κλειστό.

Στην κυριολεξία δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αρρωστήσει τα απογεύματα και τα βράδια, όπως και τα Σαββατοκύριακα και δυστυχώς οι αιφνίδιοι θάνατοι συγχωριανών και συνδημοτών το επιβεβαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο όμως δεν φαίνεται να συγκίνησαν κανέναν από την πολιτική Ηγεσία του τόπου μας.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια ήταν εντονότερες ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ 50 χρόνια εξουσίας και στην συνέχεια 4 Χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δεν άλλαξε κάτι.

Ήρθε η ΝΔ ξανά μετά Βαΐων και κλάδων αλλά έμειναν τα λόγια ορισμένων και τίποτε άλλο. Το μόνο που άλλαξε είναι η πινακίδα τίποτε άλλο.

Το πολυτιμότερο αγαθό η υγεία, δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση του κράτους.. Κουραστήκαμε στα λόγια, επιτέλους ας βρεθεί ένας που να ενδιαφέρεται πραγματικά να λύσει το μεγάλο πρόβλημα των εκατοντάδων κατοίκων του πρώην Δήμου Μεδεώνος, να πονάει τον τόπο μας.

Το Κέντρο Υγείας δημιουργήθηκε το 1995.

Τα πράγματα άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου, είναι φανερό πια πως όλοι ΦΤΑΙΜΕ μηδενός εξαιρουμένου γιατί όλοι υψώσαμε τις κομματικές σημαίες και δεν βλέπαμε γύρω μας τι γίνεται πάρα κοιτάζαμε τον εαυτούλη μας, ενώ ήταν φανερό που πήγαινε το πράγμα αφού έδιωχναν γιατρούς και πραγματοποιούσαν μετατάξεις προσωπικού για ρουσφετολογικούς λόγους.

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΠΕΡΊΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

Λουκέτο λοιπόν στο κέντρο υγείας Κατούνας τουλάχιστον, από το μεσημέρι μέχρι την άλλη μέρα το πρωί και τα Σαββατοκύριακα και με βεβαιότητα θα υποστηρίξουμε ότι η Κατούνα και τα γύρω χωριά του π. Δήμου Μεδεώνος δεν έχουν το δικαίωμα στην υγεία

Αναγκαστήκαμε λοιπόν να γράψουμε πολλές φορές μπας και συγκινηθεί κάποιος από τους πολιτικούς που διακήρυσσαν ότι είναι φίλοι της Κατούνας μιας και το πρόβλημα μεγαλώνει τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται ο πληθυσμός των χωριών μας και ήδη θρηνήσαμε θύματα, άνθρωποι που έφυγαν πρόωρα και άδικα.

ΜΗΠΩΣ, ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΔΕΙΧΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

Δεν υπάρχει πια καμία ανοχή και δεν χωρεί καμία καθυστέρηση, δεν νοείται στην Ελλάδα το 2020 να παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων μιας ολόκληρης περιοχής και να υποτιμάμε την νοημοσύνη τους.

Πρώτα έφταιγαν οι άλλοι τώρα ποιος φταίει;

Μια δηλητηριασμένη σφήκα να τσιμπήσει κάποιον, δεν θα προλάβει.

Μάλιστα τώρα που έχουμε και τον κορονοιό, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο.

Ο Δήμος δεν ασχολείται πια. Η Περιφέρεια έχει άλλα προβλήματα.

Η 6η ΥΠΕ;
οι Βουλευτές μας;
η κυβέρνηση;
Που χάθηκαν όλοι αυτοί
Ντροπή σας και πάλι ντροπή σας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!