Loading...

Πρόταση στήριξης του Στ. Καραγκούνη στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από τον κορωνοϊό


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Καραγκούνης σχετικά με τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει o κτηνοτροφικός κλάδος έκανε την εξής δήλωση:   

«Πέρα από την αντιμετώπιση του ιού και να βγούμε υγιείς από όλη αυτή τη δοκιμασία, υπάρχουν και πολλά ζητήματα που τρέχουν παράλληλα. Ένα από αυτά είναι το πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα έχουν οι κτηνοτρόφοι στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε όλη τη χώρα με τα αμνοερίφια που δε θα πουληθούν το Πάσχα, καθώς η καραντίνα αναμένεται να ισχύσει και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όσοι προερχόμαστε από κτηνοτροφικές οικογένειες ξέρουμε ότι οι κτηνοτρόφοι λάμβαναν μεγάλη οικονομική «ένεση» από τα χρήματα που έπαιρναν την περίοδο αυτή πουλώντας αρνιά για το Πάσχα. Τα χρήματα αυτά έκλειναν τις τρύπες των προηγούμενων μηνών μιας και πλούσιος δε γίνεσαι από αυτή τη δουλειά. Είναι υποχρέωση του κράτους να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα αυτό και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και ευρύτερα του πρωτογενούς τομέα. Πρέπει να πιέσουν οι φορείς του νομού μας και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να υπάρξουν ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους ειδικούς. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μας που δοκιμάζονται εξίσου από την πανδημία του κορωνοϊού».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!