Loading...

Οι εκπρόσωποι συλλόγων του Αιτωλικού συνάντησαν την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Σαλμά


Μοιραστείτε το άρθρο...

Στη συζήτηση μονοπώλησε το ενδιαφέρον για τη διάσωση της λιμνοθάλασσας και για την πορεία των ωρίμων μελετών που υπάρχουν για τα θέματα της λιμνοθάλασσας.
Την Παρασκευή 22/11/2019 εκπρόσωποι των συλλόγων Α.Γ.Ο. Αιτωλικού, “Ανατολικόν” Στέγη Πολιτισμού – Παράδοσης – Λαογραφίας & Ναυταθλητισμου, Σύλλογος Εφίππων και Αρματωμένων Πανηγυριστών Αιτωλικού «Η Άγια Αγάθη», Σωματείο Ελεύθερων Αλιέων Αιτωλικού «ο Ντολμάς», Ναυτικός Όμιλος Αιτωλικού, Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Αιτωλικού, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Σαλμά Μαρία με μοναδικό θέμα τη διάσωση της λιμνοθάλασσας και για την πορεία των ωρίμων μελετών που υπάρχουν για τα θέματα της λιμνοθάλασσας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τη μεριά της Περιφέρειας ο κος Λάμπρος Δημητρογιάννης (Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας), ο κος Σταυρος Λαϊνάς (Ιχθυολόγος – Βιολόγος) και από τη μεριά του Δήμου ο κος Σπυρος Βασιλειου(Αντιδήμαρχος Αιτωλικού).
Η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων για την άσχημη κατάσταση της λιμνοθάλασσας και ερωτήθηκε για την πορεία των μελετών που αφορούν συγκεκριμένα έργα για τη μερική επίλυση των προβλημάτων της λιμνοθάλασσας.
Από την μεριά της Περιφερείας ο κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ως υπεύθυνος του θέματος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι αυτός και ο Περιφερειάρχη κος Νεκτάριος Φαρμάκης είναι γνώστες της υπόθεσης και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης προσπαθεί από τον Αύγουστο να πιέσει το αρμόδιο Υπουργείο να εντάξουν τα έργα για να αποκαταστήσουμε την οικολογική ισορροπία του λιμνοθαλάσσιου οικοσυστήματός μας.
Ακόμα ενημέρωσε τους φορείς ότι μέχρι το τέλους του χρόνου εκπίπτουν οι προθεσμίες και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το πιστωμένο κονδύλι των 22.000.000 ευρώ. Για να αποφύγουμε το παραπάνω σοβαρό κίνδυνο θα πρέπει να γίνουν κάποιες ταχύτατες ενέργειες από τους αρμόδιους ώστε να μη χαθεί η προθεσμία. 
Ο κος Λαϊνάς έκανε πρόταση, ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι θα μπορούσε να βοηθήσει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, επειδή τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι διαδικασίες εκτέλεσης έργων γίνονται άμεσα. Ο κος Βασιλείου διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στο Δήμαρχο την παραπάνω πρόταση ώστε να υπάρξει επαφή με τον κο Φαρμάκη για να συζητήσουν τα περιθώρια της συγκεκριμένης πρότασης. Ενημέρωση προς τους φορείς του Αιτωλικού για την συγκεκριμένη εκδοχή θα υπάρχει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Οι εκπρόσωποι του Αιτωλικού ζήτησαν από την Περιφέρεια να ενημερωθούν για το σοβαρό έγκλημα των τελευταίων ετών της ρίψης των γλυκών νερών της λίμνης Λυσιμαχείας στη Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού. Για το συγκεκριμένο θέμα πληροφορήθηκαν αναλυτικά ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα  για το οποίο θα πρέπει να γίνει ένα καινούριο ξεχωριστό μεγάλο έργο, το οποίο δε θα γίνει άμεσα. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν από την κα Σαλμά να μη ξαναανοιξει η διώρυγα και ότι αν και φέτος συνσυνεχιστεί η ρίψη γλυκών νερών και δε σταματήσει η πηγή του προβλήματος, του χρόνου, με βεβαιότητα, θα είναι ένα ετοιμοθάνατο υδατικό οικοσύστημα και του παραχρόνου νεκρό.
Στη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας δε μπόρεσαν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να παρευρεθούν, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” και του Άρης Αιτωλικο.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενημέρωσαν την κα Σαλμά ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσουν εκ νέου συνάντηση για να ενημερωθούν για την πορεία των κινήσεων της Περιφερειακής Αρχής όπως είχε ζητηθεί και από τον Δήμο κατά τη συνάντηση στις 20.11.2019.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!