Loading...

Στο Μεσολόγγι η έδρα της Γεωπονικής Σχολής – Αντιδράσεις στο Αγρίνιο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μεσολόγγι για το γεγονός ότι θα φιλοξενήσει την έδρα της νεοϊδρυθείσας Γεωπονικής Σχολής της Αιτωλοακαρνανίας, την ίδια ώρα που στο Αγρίνιο δημιουργούνται ερωτηματικά και αντιδράσεις.

Μετά από απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, το Μεσολόγγι ορίζεται ως έδρα της νεοϊδρυθείσας Γεωπονικής Σχολής της Αιτωλοακαρνανίας.

Το κλίμα που επικρατεί στο Μεσολόγγι αποτυπώνει η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Π.Παπαδόπουλου που κάνει λόγο για σπουδαία εξέλιξη. «Από εδώ και στο εξής δεν είναι η ώρα των “νονών” της όποιας επιτυχίας αλλά η ώρα της πλήρους επιστημονικής, διοικητικής και οικονομικής στήριξης της Γεωπονικής Σχολής, ώστε στην πράξη να αποτυπωθούν τα θετικά αποτελέσματα της μελλοντικής της λειτουργίας», αναφέρει σε ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Από την άλλη, στο Αγρίνιο επικρατεί δυσαρέσκεια σχετικά με τις διαδικασίες και τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας κατά την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη τον περασμένο Απρίλιο.

Το… χαρμόσυνο μήνυμα του Πάνου Παπαδόπουλου

Ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με την ιδιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο απόηχος των τριών εκλογικών αναμετρήσεων στην χώρα αλλά κυρίως των αυτοδιοικητικών στο δήμο μας, άφησε να περάσει “απαρατήρητη” μια όντως σπουδαία εξέλιξη. Ο λόγος για την απόφαση της Συγκλήτου των Πανεπιστημίου Πατρών η έδρα της νέας Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλ/νία να είναι το Μεσολόγγι! 

Πρόκειται για μια απόφαση που τα επόμενα χρόνια θα σηματοδοτεί με κυρίαρχο τρόπο τις όποιες εξελίξεις για ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο Νομό μας – με πέντε (5) τμήματα – που αφενός δικαιώνει όλους όσους αγωνίσθηκαν για κάτι τέτοιο και αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις εδραίωσης μιας σχολής η οποία θα είναι άρρηκτα δεμένη με την πρωτογενή παραγωγή αλλά και με τα εν γένει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Στο χέρι όλων στο εξής είναι να εδραιωθούν και να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για μια πραγματικά ζηλευτή πανεπιστημιακή δραστηριότητα που θα υπηρετεί το νομό και τον τόπο μας, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα του παραγωγικού του μέλλοντος.

Από εδώ και στο εξής δεν είναι η ώρα των “νονών” της όποιας επιτυχίας αλλά η ώρα της πλήρους επιστημονικής, διοικητικής και οικονομικής στήριξης της Γεωπονικής Σχολής, ώστε στην πράξη να αποτυπωθούν τα θετικά αποτελέσματα της μελλοντικής της λειτουργίας.»

«Αιχμές» από τον Δήμαρχο Αγρινίου
Η δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην Γεωπονική Σχολή Αιτωλοακαρνανίας:

«Για μια ακόμη φορά ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο ύστερα από διαρροή εξωθεσμικού οργάνου, ενός κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ποιος εξουσιοδότησε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ν’ αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και γιατί δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση στον Δήμο Αγρινίου.

Ο συγκεκριμένος Υπουργός Παιδείας είχε μόνος του σχεδιάσει τη δομή του πανεπιστημιακού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία χωρίς να λάβει ποτέ υπόψιν του την πρόταση μας για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Δεν είχε όμως ποτέ το θάρρος να το παραδεχτεί και λειτουργώντας καθαρά κομματικά επέλεξε να ικανοποιήσει προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων προσώπων.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, χωρίς να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, προσπέρασε όλες τις δεσμεύσεις προς το Αγρίνιο και αποφάσισε να ικανοποιήσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες των καθησυχαστικών δηλώσεων των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι υποστήριζαν τη διασφάλιση και στήριξη των τμημάτων του Αγρινίου στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας.

Όλες οι προσπάθειες και οι ενέργειες μας για θωράκιση της ακαδημαϊκής κοινότητας και ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος με τη δημιουργία μια πραγματικά βιώσιμης Γεωπονικής Σχολής στη Δυτική Ελλάδα, προσέκρουσαν στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης. Επέλεξαν δε, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών για να διαρρεύσουν την απόφασή τους.

Είναι αυτονόητο ότι το Αγρίνιο συγκεντρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υποστηρίξει την έδρα μιας σχολής επικεντρωμένης στον πρωτογενή τομέα.

Είναι σαφές για εμάς ότι όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση θα βρουν απέναντι τους πολίτες του Αγρινίου και για έναν ακόμη λόγο.

Με αυτές τις πρακτικές προσπαθούν να επαναφέρουν έριδες ανάμεσα στις δύο πόλεις και να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Εμείς, αταλάντευτα και στοχευμένα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι την ευόδωση του δίκαιου αιτήματος για την πόλη μας, την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος».

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!