Loading...

Τα ψηφίσματα της Α’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας για πρόσφυγες και Μουσικά Σχολεία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Δυο νέα ψηφίσματα για τις τρέχουσες εξελίξεις με τους πρόσφυγες στο Μεσολόγγι και το σχέδιο νόμου για τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, εξέδωσε η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά τα ψηφίσματα:

Πρόσφυγες

Στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου αφίχθησαν πρόσφατα 164 κυνηγημένοι άνθρωποι.

Όπως και εκατομμύρια άλλοι, έτσι κι αυτοί είναι θύματα τόσο της επιβολής και επιβουλής των μεγάλων δήθεν δυνάμεων που σπέρνουν παντού ιμπεριαλιστικούς πολέμους ανάλογα με τα συμφέροντά τους όσο και των εκμεταλλευτών τους στο ταξίδι τους προς τη σωτηρία.

Πολλοί άτυχοι πνίγηκαν σε παγωμένα νερά την ώρα που δουλέμποροι πλούτιζαν. Άλλοι έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα μας στην προσπάθειά τους να καταφύγουν στην κεντρική Ευρώπη.

Ως εκπαιδευτικοί, Χριστιανοί και Μεσολογγίτες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δράμα τους!

Καταδικάζουμε τις πρακτικές εκείνων των ΜΚΟ που διαχειρίζονται στην ουσία την ίδια την ύπαρξη αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων. Πίσω από τα δήθεν φιλάνθρωπα αισθήματά τους κρύβεται πολλαπλό όφελος γι αυτές.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να έχει τέλος.

Αγωνιζόμαστε για την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους σε συνθήκες Ειρήνης, Προόδου και Ευημερίας, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

Μουσικά Σχολεία

Σε σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, περιλαμβάνονται διατάξεις που τροποποιούν τον ιδρυτικό νόμο των Μουσικών Σχολείων 1824/1988, παρεμβαίνουν δηλαδή στο θεσμικό πλαίσιο των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί στα Μουσικά Σχολεία, αναγνωρίζουν την ανάγκη επικαιροποίησης του νόμου όμως θεωρούν ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα πρέπει να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και να υποβιβάζουν το ρόλο και τη λειτουργία των σχολείων αυτών, όπως επιχειρείται μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου.

Στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των Μουσικών Σχολείων έχουν εξάλλου κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις με αναλυτικά υπομνήματα προς το Υπουργείο Παιδείας.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τις δυσμενείς τροποποιήσεις ή καταργήσεις του υφιστάμενου πλαισίου και ζητά την απόσυρση αυτών των διατάξεων.

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Κατσαρός Κώστας     Κούστας Κώστας





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!