Loading...

Agrofest Στερεάς Ελλάδας: Έρχεται τον Σεπτέμβριο το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, AGROfest Στερεάς Ελλάδας, από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στη Στερεά γη.

Το AGROfest Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς (πρώην Unicot), σε μια στεγασμένη έκταση 8.000 τ.μ., με παράλληλες υπαίθριες εκδηλώσεις, όπου παραγωγοί απ` όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, βιοτέχνες, επιχειρηματίες αλλά και επιστήμονες, γεωπόνοι και τεχνοκράτες, θα συναντηθούν, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, τη γνωριμία με καινοτόμα προϊόντα και καλλιέργειες, την παρουσίαση εργαλείων κι άλλων εφοδίων.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται ταυτόχρονα και στον καταναλωτή, αφού στο AGROfest Στερεάς Ελλάδας, θα έχει τη δυνατότητα κανείς να γνωρίσει και να προμηθευτεί «ό,τι αγαπά η καρδιά του», από τα περίπτερα των παραγωγών, που θα συρρεύσουν από την Στερεά Ελλάδα αλλά και από όλη την χώρα.

Εκτός αυτού, μέσα στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λάβει χώρα το 25ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, μια τετραήμερη συνάντηση από νέους, ανήσυχους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Η πανελλήνια αυτή συνάντηση του Σεπτεμβρίου τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΓΕΩΤΕΕ ενώ έχει τη στήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λεβαδέων, του Δήμου Θηβαίων, Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, της ΕΚΑΓΕΜ, της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κι άλλων επιστημονικών, παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Τέλος, στον υπαίθριο χώρο του Φεστιβάλ, καθημερινά, θα γίνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Πανστρατιά από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Επιμελητήριο Βοιωτίας και λοιπούς τοπικούς φορείς για να γίνει θεσμός το Agrofest

Πανελλήνια πρόσκληση σε παραγωγούς, μεταποιητές, βιοτέχνες και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα να συμμετάσχουν στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Agrofest Στερεάς Ελλάδας απηύθηναν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΕΝΑ, κ. Σωτήρης Κουτσομήτρος και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας Expo Experts, ο κ. Ελευθέριος Μποτονάκης.

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε μια πραγματική λύση σ’ ένα πραγματικό πρόβλημα. Και εξηγούμαι για να μην λέμε πολλά. Έχουμε κάποια δεδομένα. Πρώτον, η Περιφέρειά μας είναι αγροτική. Έχουμε το 10% του Εθνικού Ακαθάριστου Αγροτικού Εισοδήματος. Δεύτερον, δυστυχώς, στην Περιφέρειά μας ο αγροτικός πληθυσμός γερνάει και συρρικνώνεται. Τρίτον, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε και να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στην παγκόσμια αγορά, πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα δρόμου. Κι αυτό εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών μας προϊόντων, από την εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε, αλλά και πάνω απ΄όλα, από την αυτοπεποίθηση, που όλοι μαζί μοιραζόμαστε, για το ποιοί είμαστε και τι είναι αυτός ο θησαυρός που κρατάμε στα χέρια μας. Ο θησαυρός της Στερεοελλαδίτικης γης. Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις. Η πρώτη είναι το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την Περιφέρεια της Στερεάς, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου εδώ θα χτυπήσει η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς. Βεβαίως ταυτόχρονα έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό συνέδριο για τους Νέους Αγρότες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας, στο εγχείρημα.

«Εδραιώνεται ένας καινούργιος θεσμός. Είναι το πρώτο πανελλήνιο Φεστιβάλ. Βεβαίως εύχομαι να ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται επί των ημερών μας. Βάζουμε δηλαδή μια μικρή σφραγίδα στη Βοιωτία, που έχει ισχυρό πρωτογενή τομέα. Η Περιφέρεια ενισχύει τη εξωστρέφεια και συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις. Αυτό λοιπόν τώρα το κάνει και στη Βοιωτία», δήλωσε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά.

«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας δεν επιθυμεί αλλά και δεν μπορεί να παραμείνει άπραγο στη κρίση που μαστίζει την χώρα μας εδώ και οκτώ χρόνια. Γι’ αυτό έπαψε να κάνει βήματα για την τόνωση της οικονομίας και την ανάπτυξη και αποφάσισε να κάνει… άλματα. Το πρώτο άλμα θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Λιβαδειά, με την οργάνωση αυτών των πρωτόγνωρων για μας, εκδηλώσεων. Στη Λιβαδειά θα χτυπήσει η καρδιά όλης της επιχειρηματικότητας και της αγροτικής οικονομίας, καθώς η Βοιωτία συνδέεται με τους αγρότες, όπως και η Περιφέρεια, εδώ και πολλούς αιώνες. Θα είμαστε δίπλα σε όλους, γιατί προέχει η τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και της ψυχολογίας, που έχει ανάγκη τόσο η επιχειρηματική κοινότητα, όσο και η ίδια η κοινωνία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

«Αποφασίζουμε να ταράξουμε τη ραστώνη του κάμπου τον Σεπτέμβριο, γιατί σαν εκφραστής της επιχειρηματικής κοινότητας, μας ενδιαφέρει να δημιουργούμε νέα πράγματα, να παρουσιάσουμε το αγροτικό πρόσωπο της Στερεάς Ελλάδας. Δεν αρκεί να το λέμε, ότι είμαστε αγροτική περιοχή,πρέπει και να το δείξουμε έμπρακτα και να πάμε αντίστροφα», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, δήλωσε ότι «φέτος θέλουμε να συζητήσουμε για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δηλαδή πώς θα δώσουμε τις προτάσεις μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να διαμορφωθεί η επόμενη ΚΑΠ. Αυτό που θα αναλύσουμε, επίσης στο Συνέδριο είναι με ποιό τρόπο θα παράξουμε περισσότερη προστιθέμενη αξία για τα αγροτικά μας προϊόντα. Καλούμε όλους τους Νέους Αγρότες, όλης της Ελλάδας να δώσουν το παρόν».

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κ. Σωτήρης Κουτσομήτρος δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε την πλήρη συμπαράσταση των φορέων και είναι σπουδαίο, ότι οι προσπάθειες της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την εξωστρέφεια έρχονται και συνδέονται απολύτως με την θεματολογία του Συνεδρίου μας».

Το 1ο Agrofest Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιχειρηματικού Πάρκου Λιβαδειάς στην πρώην Unicot από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, παράλληλα μ’ ένα ακόμη πανελλήνιο γεγονός, το 25ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!