Loading...

12+1 λόγοι που ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θα σε γοητεύσει!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ειλικρινά ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι τόσο μεγάλος και έχει τόσα πράγματα να εξερευνήσεις, που και 100 λόγους να γράψεις δεν θα ήταν αρκετοί!

Επιλέξαμε όμως αναγκαστικά 13!

1. Γιατί είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας…και έχει άπειρα πράγματα να επισκεφτείς και να ανακαλύψεις! (ούτε μπορείς να φανταστείς πόσα!)

2. Γιατί είναι ένας νομός με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, με πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και πολλά ιστορικά μνημεία, που θα κρατήσουν αδιαμφισβήτητα αμείωτο το ενδιαφέρον σου!

3. Γιατί περισσότερα Κάστρα μαζεμένα όλα σε ένα νομό, δε θα βρεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα! Το κάστρο της Ναυπάκτου, το κάστρο-φρούριο του Μεσολογγίου, το κάστρο της Βόνιτσας, το κάστρο-πύργος της Παραβόλας, το κάστρο Κεχροπούλα, το κάστρο του Γρίβα και μερικά πιο μικρά ακόμα, σε περιμένουν να περάσεις τις πύλες τους και να τα εξερευνήσεις!

«Τα Κάστρα της Αιτωλοακαρνανίας»

4. Γιατί εκτός από τη μακραίωνη ιστορία του, ο τόπος αποτελεί και πηγή απείρου φυσικού κάλλους! Λιμνοθάλασσες, ποτάμια, λίμνες, αχανείς οροσειρές με παρθένα δάση, κοιλάδες με σπάνια αγριολούλουδα, φαράγγια ακρογιαλιές και πεντακάθαρες θάλασσες, σε προκαλούν να ταξιδέψεις στις ομορφιές τους!

5. «Οι Έλληνες δε πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες σαν τους Έλληνες». Οι Μεσολογγίτες είναι η πιο απτή απόδειξη αυτού που είχε πει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ….και το ηρωικό και ένδοξο Μεσολόγγι είναι σίγουρα ένας λόγος που ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας μας γοητεύει!

6. Μια Βενετία στην Ελλάδα… το μαγευτικό Αιτωλικό μια κωμόπολη χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα είναι ακόμη μια αιτία, για να επισκεφτείς το νομό. 

7. Τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας εντυπωσιάζουν με την αγνότητα και την αυθεντικότητα τους, καθώς και τα εξαιρετικά όμορφα τοπία τους, και σου φωνάζουν να έρθεις να τα απολαύσεις!

«Αιτωλικό»

8. Η γραφική Βόνιτσα, μια πόλη από άλλη εποχή σε καλεί κοντά της, για σε παρασύρει στο κόσμο της!

9. Oι γραφικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί του Μύτικα, του Αστακού και της Αμφιλοχίας, προσελκύουν στο νομό πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο που επιζητούν ποιοτικές και γαλήνιες στιγμές χαλάρωσης!

10. Η καστροπολιτεία της Ρούμελης, η Ναύπακτος, μια πόλη με σημαντικό ιστορικό παρελθόν…αυτός κι αν είναι λόγος για ένα ταξίδι στην Αιτωλοακαρνανία!

11. Η άλλη πλευρά του νομού επίσης μας εξιτάρει κι αυτή! Το Αγρίνιο το οικονομικό, πολίτικο και πολιτιστικό κέντρο του, με τις όμορφες συνοικίες, τις κοσμικές πλατείες, τα νεοκλασικά, τους πολλούς φοιτητές και νέους και την έντονη νυχτερινή ζωή. Μη παραλείψεις να επισκεφτείς το εξαιρετικό Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο!

«λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου»

12. Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας επιβάλλεται να έρθεις μια βόλτα για να θαυμάσεις τις μοναδικές λιμνοθάλασσες που βρίσκονται στο Ν.Αιτωλοακαρνανίας, τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογίου, του Αιτωλικού και της Κλείσοβας, και να ανεβάσεις στα ύψη την αδρεναλίνη σου, σε μια σειρά από δραστηριότητες που σου προσφέρουν!

13. Τέλος, η Αιτωλοακαρνανία θα σε εκπλήξει και στο κομμάτι της γαστρονομίας, καθώς οι ιδιαίτερες γεύσεις της σίγουρα είναι ένα δέλεαρ για να την επισκεφτείς! το «χρυσό» αυγοτάραχο του Μεσολογγίου, η φρέσκια γάμπαρη της Βόνιτσας, η παραδοσιακή φλαγούνα στα περισσότερα χωριά του νομού, τα κοκορέτσια και τα φρυγαδέλια του Ξηρόμερου, τα νόστιμα αρωματικά κρεατικά της ορεινής Ναυπακτίας, η γραβιέρα Αμφιλοχίας, η πρέντζα Αιτωλικού, η κονσερβολιά Αγρινίου, το κασιμάρι, το λαδορεβανί και το κατιμάρι γλυκό κουταλιού, θα εκπλήξουν και θα ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό γευσιγνώστη!

Πηγή: lovelovegreece.com





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!