Loading...

Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ: Μαθητές πέρασαν αιωρούμενοι πάνω από τον ορμητικό Εύηνο για να πάνε στα σπίτια τους


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε κίνδυνο τέθηκαν ζωές μαθητών στο Καρέλι, καθώς αναγκάστηκαν να περάσουν πάνω από τον ορμητικό ποταμό για να επιστρέψουν από το σχολείο τους – Τριτοκοσμικές εικόνες με την ευθύνη πρωτίστως της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως και το Δήμο Θέρμου.

Μια μεγάλη κατολίσθηση στο δρόμο Θέρμου- Λουτρά Στάχτης, λίγο πριν την γέφυρα του Πόρου, το πρωί της Πέμπτης (26/1) είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στη μεταφορά των μαθητών προς τα χωριά τους. Ο οδηγός του λεωφορείου (ΚΤΕΛ) άφησε τα παιδιά στη θέση «Καρέλι» προκειμένου να περάσουν τον Εύηνο και σε λίγα μέτρα να φτάσουν στο Στράνωμα και σε γύρω οικισμούς.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, με 10 χρονών παιδιά να περνούν τον ορμητικό Εύηνο ποταμό είτε μέσω ενός κουβούκλιου – τελεφερίκ (που παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν αξιοθέατο της περιοχής, είναι παράλληλα άκρως επικίνδυνο χωρίς καμία άδεια εκθέτοντας ζωές σε κίνδυνο) αλλά και μέσω μιας άκρως ακατάλληλης συρμάτινης γέφυρας που δεν προσφέρει καμία ασφάλεια τους διερχόμενους ιδίως τους χειμερινούς μήνες.

Η ευθύνη αυτών των εικόνων βαραίνει κυρίως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία είναι υπεύθυνη του μεταφορικού έργου των μαθητών, όπως επίσης τον Δήμο Θέρμου για τις ακατάλληλες συνθήκες διάσχισης του ποταμού που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Η ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου Ναυπακτίας κ. Ανδρέα Κοτσανά που ανέδειξε το θέμα:

Μικρά παιδιά κρέμονται στην κυριολεξία πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Ευήνου!!!
Δήμος Ναυπακτίας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αντί να μεριμνήσουν και να οδηγήσουν τα παιδιά με ασφαλή τρόπο από το σχολείο τους στο Θέρμο στον τόπο κατοικίας τους μετά την κατολίσθηση που συνέβη το πρωί και το κλείσιμο του δρόμου από Θέρμο προς Φαμίλα και Στράνωμα, τα “εγκατέλειψαν” στην απέναντι όχθη του ποταμού Ευήνου αναγκάζοντας 10χρονα παιδιά να διανύσουν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου!!!
ΥΓ.Για την επιστροφή τους υπήρχε η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους.

Η δήλωση του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα

1) Σήμερα στο δρόμο Θέρμου- Λουτρά Στάχτης έγινε διακοπή της κυκλοφορίας λόγω μεγάλης κατολίσθησης -πριν την γέφυρα του Πόρου – περί τις 10:00 ώρα το πρωί περίπου .
2) Άμεσα μηχάνημα του δήμου Θέρμου με εντολή του αντιδημάρχου Θέρμου Γεωργίου Γλαβά μετέβη στο σημείο και άρχισε την απομάκρυνση , των βράχων , σε συννενόηση με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας κ Νικολόπουλο.
3) Επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός χωρίς καμία συννενόηση με την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη του μεταφορικού έργου ,το λεωφορείο του ΚΤΕΛ παρέκαμψε το νόμιμο δρομολόγιο και αντί να μεταβεί μέσω Ριγανίου , ώστε να μεταφερθούν οι μαθητές ασφαλείς στα σπίτια τους , μπήκε στο δασικό δρόμο και έφτασε στην θέση «Καρέλι». Οι μαθητές μπήκαν στο σιδερένιο «κουβούκλιο» και όπως ενημερωθήκαμε με την προτροπή (μερικών..)γονιών , πέρασαν ….στο φουσκωμένο ποτάμι του Ευήνου , όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες με προφανή κίνδυνο για την ζωή τους .
4) Μόλις ενημερώθηκα, διαμαρτυρήθηκα έντονα προς τους αρμόδιους , ενημέρωσα τους διευθυντές των σχολείων και επικοινώνησα με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου , σε περίπτωση επαναληφθεί το γεγονός να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου , ενώ αύριο θα αναφέρω το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου , αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο .
5) Αν είχε ενημερωθεί ο δήμος θα είχε κινηθεί άμεσα για την φιλοξενία των μαθητών σε ξενοδοχείο του Θέρμου ή θα μετέφερε με δικά του οχήματα τους μαθητές στα σπίτια τους μέσω Ριγανίου, σε περίπτωση που ο ανάδοχος αδυνατούσε.
6) Αύριο το πρωί θα βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών στο σημείο της κατολίσθησης , για να εκτιμήσει την κατάσταση , γιατί το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη .
7) Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Θέρμου , όπως κάναμε και στο παρελθόν σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων .
Θα επανέλθουμε με νεώτερη ανακοίνωση !





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!