Loading...

Η παλιά γέφυρα στη θέση Βαλτσόρεμα στα στενά του Ευήνου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η μεταλλική αυτή γέφυρα έχει τοποθετηθεί στην τοποθεσία «Βαλτσόρεμα Ευήνου» μεταξύ Κάτω Χρυσοβίτσας Θέρμου και Αχλαδόκαστρου Ναυπακτίας.

Με την χάραξη του οδικού δικτύου το 1953 από το Θέρμο για Διασελάκι-Πέρκο –Περίστα ή Θέρμο –Αχλαδόκαστρο- Πλάτανος,η γέφυρα μεταφέρθηκε από τη Λαμία με πρωτοβουλία του στρατηγού Αθανασίου Στράγγου από τον Πέρκο και του υπουργού Ιωάννη Νικολίτσα από το Θέρμο.

Η γέφυρα σταμάτησε να εξυπηρετεί τα διερχόμενα οχήματα το 2000, με την κατασκευή της νέας τσιμεντένιας γέφυρας στην ίδια τοποθεσία. Aποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τους επισκέπτες του Εύηνου.

Πέρα από αυτό, όμως, η περιοχή είναι εξαίρετου φυσικού κάλλους. Το σημείο αυτό αποτελεί σημείο εκκίνησης διαδρομών Rafting και Kayak, όπως και μιας πεζοπορικής διαδρομής που οδηγεί στο μεσαιωνικό γεφύρι της Αρτοτίβας πιο κάτω και από εκεί στην Κάτω Χρυσοβίτσα.

Στο σημείο μάλιστα πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ημέρα των Φώτων, στις 6 Ιανουαρίου, από ενορίες χωριών της παρευήνιας περιοχής η τελετή αγιασμού των υδάτων και επιπλέον εδώ πραγματοποιούνται μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου σε ποτάμιο περιβάλλον.

Δείτε πλάνα από το σημείο στο βίντεο που ακολουθεί:

Βίντεο: Ανδρέας Κουτσοθανάσης
Φωτογραφίες – Πληροφορίες: travel-inspiration.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!