Loading...

Παναγία Φοινικιώτισσα, το γραφικό εκκλησάκι χωμένο μέσα στην λιμνοθάλασσα!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Χωμένο μέσα στα νερά της λιμνοθάλασσας βρίσκεται το εκκλησάκι που είναι χάρμα οφθαλμών κατά τη διαδρομή Μεσολόγγι-Αιτωλικό

Το γραφικό εκκλησάκι βρίσκεται σε μια νησίδα μέσα στην λιμνοθάλασσα στη περιοχή Φοινικιά, το οποίο χτίστηκε το 1804 λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μεσολόγγι στον δρόμο προς το Αιτωλικό.

Η νησίδα συνδέεται με το οδικό δίκτυο με ήπιο χωματόδρομο. Το εκκλησάκι λειτουργεί περιστασιακά, ενώ στην παραλία που σχηματίζεται δεξιά και αριστερά του χωματόδρομου, το καλοκαίρι είναι ιδανικό μέρος για θεραπευτικά λασπόλουτρα.

Μάλιστα, την περιοχή επισκέπτονται πλήθος επισκεπτών για να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες της πλούσιας σε θεραπευτικά συστατικά λάσπης της περιοχής και του αλατιού.

Τη Φοινικιά, λέει ο θρύλος, συνήθιζε, να επισκέπτεται ο Λόρδος Βύρωνας με τη γάϊτα του Γαζή, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Μεσολόγγι, για ξεκούραση και πνευματική ανάκαμψη.

75869103

at2

at3

at5

dsc07232-exypnou-antikimenou-1

at6





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!