Η τοπική φλαγούνα αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα εδέσματα της Αιτωλοακαρνανίας…

Λίγο πολύ, όλοι όσοι έχουν ζήσει σε διάφορα σημεία του νομού, θα έχουν γευτεί τη ζεστή φλαγούνα ή φλαούνα από τα χεράκια της γιαγιάς ή της μάνας…

Η φλαγούνα είναι το τυρόψωμο, το οποίο στα μέρη μας γίνεται με διαφορετικό τρόπο και ψήνεται στον φούρνο με ξύλα. Ακολουθήστε τον…

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι λάδι (όσο πάρει)
1/2 κιλό φέτα
1 πρέζα χοντρό αλάτι ή 2 πρέζες ψιλό (εξαρτάται πόσο αλμυρή είναι η φέτα)

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τη μαγιά με το αλεύρι (νερό όσο πάρει) και το λάδι. Αφήνουμε το μείγμα για κάμποση ώρα να φουσκώσει. Έπειτα, αφού έχουμε θρυμματίσει τη φέτα, την προσθέτουμε ζυμώνοντας για λίγο ακόμη. Ψήνουμε στους 180 για 45’ (εξαρτάται και από τον κάθε φούρνο).

Καλή τύχη!

Διαβάστε ακόμη…



Κοινοποίηση
iAitoloakarnania.gr
Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.