Loading...

Στα «σκαριά» η πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε γόνιμο κλίμα η συζήτηση για την υλοποίηση του σχεδίου που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το αναπτυξιακό προφίλ του νομού…

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελου, του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, του προέδρου του σωματείου “Διάζωμα”, Σταύρου Μπένου και της εμπειρογνώμονος σε θέματα τουρισμού, Μπέτυς Χατζηνικολάου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση του σχεδίου διαμόρφωσης μιας πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας, σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού, με το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον του και, ιδιαίτερα, με την παρουσία του εξαιρετικά πλούσιου υδάτινου στοιχείου.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει την αξιοποίηση των νέων οδικών αξόνων που ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα αίροντας τη μακρόχρονη απομόνωση της περιοχής, και αποσκοπεί σε μια ευρύτερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την οικονομία της, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την προβολή και διάθεση των τοπικών προϊόντων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δέχθηκε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να μετάσχει στην υλοποίηση του σχεδίου μέσω των σχετικών κοινοτικών προγραμμάτων, σε μια συνδυασμένη προσπάθεια με τα αντίστοιχα περιφερειακά.

Εξάλλου, το όλο εγχείρημα, που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το αναπτυξιακό προφίλ της Αιτωλοακαρνανίας, δεν απαιτεί μεγάλα κονδύλια σε σύγκριση με τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει και με την αναπτυξιακή ώθηση που γενικότερα μπορεί να δώσει στην ευρύτερη περιοχή.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!