Loading...

«Το παράδειγμα της Ένωσης Αγρινίου» σε ημερίδα στη Χαλκιδική


Μοιραστείτε το άρθρο...

Απόλυτα επιτυχημένη η ημερίδα του «ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ» για τον αγροτικό χώρο και τους συνεταιρισμούς.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός επεξεργασίας & πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων «ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ» Αγίου Παύλου, θέλοντας να παρακινήσει τους αγρότες της περιοχής να ακολουθήσουν το παράδειγμά της Ένωσης Αγρινίου, να οργανωθούν συλλογικά, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τα προβλήματα, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Η κρίση του αγροτικού χώρου – Θετικές πρακτικές – Το παράδειγμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου στα γραφεία του ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ, στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ν. Προποντίδας, όπου δραστηριοποιείται ο Συνεταιρισμός (από την Νέα Ηράκλεια έως και την περιοχή του Αγίου Μάμα).

Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης το παρών έδωσαν βουλευτές της περιοχής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών και θεσμικών φορέων. Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ κ. Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος και με θερμά λόγια υποδέχθηκε τον πρόεδρο, τον διευθυντή και τα στελέχη της Ένωσης Αγρινίου, που βρέθηκαν εκεί για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία, προκειμένου να υιοθετηθούν πρακτικές και μοντέλα που θα συμβάλουν στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Συνεταιρισμού.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες για την άψογη φιλοξενία, τόνισε τη σημασία που έχουν οι συνέργειες στο χώρο του Συνεταιριστικού Κινήματος, καθώς «μόνο με συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής».

Ο κ. Κουτσουπιάς προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των υποδομών, των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων της Ένωσης Αγρινίου (ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ), ενώ μετέφερε στους παρευρισκόμενους τα συμπεράσματα από την πρόσφατη σύσκεψη των 30 μεγαλύτερων Συνεταιρισμών της χώρας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και επεκτάθηκε σε μια σειρά από μείζονος σημασίας για τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο επίκαιρα θέματα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Αγρινίου κ. Νίκος Καζαντζής, παρουσιάζοντας οικονομικά μεγέθη, αλλά και τον προγραμματισμό των δράσεων του Συνεταιρισμού για τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Καζαντζής εξήγησε αναλυτικά το πώς η Ένωση κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δυναμικούς Συνεταιρισμούς της χώρας, προχωρώντας σε μεγάλες επενδύσεις ακόμα και στην περίοδο της κρίσης.

Τέλος, η διευθύντρια του εργοστασίου επεξεργασίας-τυποποίησης ελαιών κα. Ακριβή Κούκη, ανέλυσε τη στρατηγική της Ένωσης στη βρώσιμη ελιά, παρουσιάζοντας το δίκτυο των συνεργατών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η κα. Κούκη παρουσίασε ταυτόχρονα τη μεγάλη υποδομή στη Σπολάϊτα και τις ενέργειες εκσυγχρονισμού του εργοστασίου, μίλησε για τις πιστοποιήσεις των προϊόντων της Ένωσης, αλλά και για τη σημασία που έχει η ελιά για την περιοχή και για τη χώρα μας.

Ακολούθησε διάλογος με τους αγρότες που παρακολούθησαν την ημερίδα, καθώς υπήρχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης Αγρινίου και ευρύτερα των Συνεταιρισμών.

Πηγή: www.e-ea.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!